Helyi hírek 2023. április 4. 12:00

BMX kupafutam volt városunkban

Képgaléria
BMX kupafutam volt városunkban
A Magyar Kerékpáros Szövetség és az Extrém Sport Kert Egyesület szervezésében egy idei versenysorozat első fordulóját rendezték meg városunkban, április 1-jén, szombaton. Az országos junior BMX kupafutamon U9, U11, U13 és U15-ös korosztályos kategóriákban indulhattak a versenyzők.

A megnyitó eseményen megjelent és beszédet mondott Balla László, városunk sportért felelős alpolgármestere. Hangsúlyozta, hogy olyan alkalom ez Kiskunfélegyházán, amire eddig nem volt példa. A tavaly átadott pályát illetően megtudtuk, hogy a többszörös magyar bajnokunk, Ficsór Kornél édesanyja valamikor 12 évvel ezelőtt kérte a segítségét egy freestyle-pálya megvalósítása ügyében. Sok év telt el azóta, amelynek eredményeképpen ma már egy megépült pályán, egy országos versenyen vehetünk részt. Bízik benne, hogy a következő években még több sportoló és érdeklődő jelenik meg ezen a helyen. A sportágat illetően elmondta, hogy magas szintű versenyzésről van szó nálunk, amire büszke ő is és városunk is. Végezetül megköszönte a Magyar Kerékpáros Szövetségnek és az Extrém Sport Kert Egyesületnek a szervezést és mindenkinek balesetmentes, jó versenyzést kívánt.

Ficsór Kornéltól korábban megtudtuk, hogy a versenysorozat folytatására két hét múlva Dabason, majd a hónap végén, Gyálon kerül sor.

A szombati verseny az U11-es selejtezőkkel indult.

A versenyen a következő eredmények születtek:

Leány kategória helyezettjei
1. Molnár Nono
2. Szabó Júlia Hanna
3. Landenberger Luca
4. Fésűs Hanna

U11 kategória helyezettjei
1. Venczel Teo
2. Dittel Marcel


U13 kategória helyezettjei
1. Finta-Szűcs Szilveszter
2. Gulyás Áron
3. Pomázi Pongrác

U15 kategória helyezettjei
1. Polacsek Kende
2. Varró Áron
3. Melicher Balázs
4. Prins Brain
5. Fésüs Bence

Roller kategória helyezettjei
1. Bukovszki Zalán
2. Boros Marcell
3. Vidéki Dávid (Kiskunfélegyháza)

Z. A. 

Fotó: Fantoly Márton 
                  

Kövessen minket a Facebookon is!