Helyi hírek 2023. április 5. 16:00

10 millió Fa Alapítvány: több tízezer fát ültetünk 2023-ban!

10 millió Fa Alapítvány: több tízezer fát ültetünk 2023-ban!
A 10 millió Fa közössége három és fél év alatt Magyarország szerte közel kétszázezer fát és több mint negyvenezer cserjét ültetett el. Céljuk 2023-ra, hogy az adó 1%-ból és más adományokból befolyó hozzájárulások segítségével még közelebb kerüljenek ahhoz, hogy a programjukba bevonjanak legalább tízmillió embert, akik legalább egy fát elültetnek életük során. Az alapítvány ezenfelül minél több vállaltnak kíván segítséget nyújtani ESG céljaik elérésében.

A 2019 nyarán alakult országos közösség helyi csoportjai mára Magyarország több vármegyéjében, nagyobb városokban és kisebb falvakban egyaránt megtalálhatóak. Mind ugyanazért küzdenek: a lehető legtöbb növényt szeretnék elültetni az országban. „Hisszük, hogy össze kell fognunk, el kell indulnunk és el kell ültetnünk fejenként legalább egy fát, hiszen így nem csak tétlen szemlélői leszünk a klímaváltozásnak. Eszerint dolgoztunk 2022-ben is, amikor összesen ötvenhétezer fát és cserjét ültettünk el. És eszerint járunk el idén is” – mondja Bojár Iván András, az alapítvány alapítója.

Fákat és gondolatokat ültetnek

10 millió Fa Alapítvány eddigi eredményeit összegző cikk azt mutatja, hogy egyre többen csatlakoznak a kezdeményezésükhöz, és akár kisebb, akár nagyobb csapatban, de valóban megéri összefogni, és új növényeket ültetni, ezáltal hozzátenni a klímaválság elleni küzdelemhez. A fákon túl, melyek a biodiverzitás és klímaválság kezelésében nyújtanak segítséget, úgy gondolják, képesek lehetnek gondolatokat is elültetni, aminek révén mi, emberek, sokkal messzebbre juthatunk.

– Célunk az, hogy 2023-ban túlszárnyaljuk az eddigi ültetéseink számát, amihez várjuk a tenni vágyó magánszemélyek és cégek megkeresését, de természetesen manapság már ásó nélkül is lehet fát ültetni, az adó 1%-ot alábbi adószámunk segítségével lehet felajánlani: 19225294-1-42, továbbá be lehet szállni az Action Network oldalán keresztül is. Aki pedig munkáját vagy földjét ajánlaná fel, az megtalál minden információt a 10 millió Fa honlapján – teszi hozzá az alapító.

Vállalatok ESG céljainak elérésében is segít a 10 Millió Fa!

Az alapítvány amellett, hogy több tízezer fát szeretne elültetni, különböző vállalati együttműködések kialakítását tervezik. – Hazánkban is egyre több vállalat tűz ki ESG, azaz szociális és környezeti célokat. Ezek megvalósításában tudunk segítséget nyújtani, hiszen a faültetésen túl tevékenységünk kiterjed az emberi, szociális dimenzióra is. A Miyawaki-minierdő telepítéseink jó példát jelentenek erre, hiszen a városban élőknek a nyári melegben hűst és friss levegőt biztosítunk, míg nehéz helyzetben lévő embereknek munkát tudunk adni – hívta fel a figyelmet Bojár Iván András.



Hívjuk fel az emberek figyelmét a környezetvédelemre!

Nagyon sokféle motivációból nagyon sokféle ember, cég és önkormányzat mozdul meg, hogy jobb helyé tegyék Magyarországot és a világot. Bojár Iván András szerint ennek oka, hogy egyre többen vallják azt, hogy a bolygónkat óvnunk kell. Ehhez pedig fel kell hívni az emberek figyelmét a környezetvédelemre! Ennek jegyében indult el az alapítvány szakmai együttműködésével 2022-ben több olyan program, amelynek célja, hogy fák és bokrok ültetésével növeljék a zöld növényzetet az ország minden területén, továbbá megismertessék az embereket azok jótékony hatásaival. A nemes kezdeményezéshez bankok, elektronikai márkák, drogériák és autómegosztó vállalkozások is csatlakoztak, ahogyan kommunikációs ügynökség is.

Az idei kampányaikban – a tervek szerint – olyan ismert közéleti személyiségek fognak feltűnni, mint Pokorny Lia, a 10 millió Fa Alapítvány nagykövete, vagy Pumped Gabo, aki egy-egy ültetési akció során lemezlovasként fogja szórakoztatni a lelkes természetbarátokat. Ők, ahogy az alapítvány valamennyi munkatársa egy jobb és élhetőbb világért dolgoznak. Segítsük hát őket!
                 

Kövessen minket a Facebookon is!