Helyi hírek 2014. november 26. 18:20

Korisoké lesz a parkoló decemberben

Képgaléria
Ma még autók és taxik parkolnak a városi könyvtár mögötti parkolóban. December közepétől azonban a korisok vehetik birtokba a teret, mivel jégpályát építenek ide a téli időszakra. A város diákjai, iskolai közösségei - bejelentkezés szerint - ingyen korcsolyázhatnak majd. A gyerekeiket a szülők is elkísérhetik. Az sem baj, ha nincs a családnak korcsolya felszerelése, hiszen a helyszínen kölcsönözhető lesz a sporteszköz.

A jégpálya megépítésének tervét november 26-án sajtótájékoztatón jelentette be Csányi József. A polgármester arról is beszámolt, hogy a város a hagyományok megőrzése mellett új szemléletű rendezvénysorozattal készül az ünnepvárásra, a karácsonyra.

A hagyományoknak megfelelően november 29-én a városháza előtt gyújtják meg az első adventi gyertyát. December 3-án a Petőfi téren, a megszokott helyen állítják fel a város karácsonyfáját, az eddigiekhez képest azzal a különbséggel, hogy a biztonság érdekében egy földbe süllyesztett tartószerkezetben rögzítik. A karácsonyfa körül rendszeresek lesznek az ünnepi műsorok, események.

Az adventi vásár is megrendezésre kerül, de idén már a sátortáboros arculat helyett a karácsonyhoz illő környezetet teremtenek. A városi könyvtár előtt a Gorkij utcáig egységes arculatot mutató, szép megjelenésű faházakban árusíthatnak a kézművesek. Arra is ügyelnek, hogy valóban csak magyar mesteremberek munkái, és értékes portékák kerüljenek a nagyközönség elé.

A sajtótájékoztatón Kállainé Vereb Mária, a művelődési központ és a városi könyvtár igazgatója bemutatta azt a kiadványt, amely „Kiskunfélegyházi advent” címmel a hét végén valamennyi háztartásba eljut. Ez összegzi az ünnepkörhöz kapcsolódó valamennyi eseményt, a civil szervezetek rendezvényitől kezdve a hivatalos városi programokig.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!