Helyi hírek 2023. április 4. 16:00

A hűvösvölgyi Bűvösvölgyben jártak

Képgaléria
A hűvösvölgyi Bűvösvölgyben jártak
A Bűvösvölgy médiaértés-oktató központokat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság hozta létre, hogy élményszerű programmal támogassa a médiaértés oktatását a 9-16 éveseknek. A Batthyány Lajos Általános Iskola hatodik évfolyama Borbélyné Csábi Beáta, Fáber Judit, Fekete Imre és Rádiné Petróczi Márta vezetésével a budapesti Hűvösvölgyi úton járt, a Bűvösvölgy Médiaértés Oktató Központban.

A központ oktatóinak irányításával a gyerekek játékosan, élményszerűen szerezhetnek tudást a média döntési helyzeteiről. A Bűvösvölgy munkatársai folyamatosan tájékozódnak, frissítik tudásukat, hogy hatékonyan és élvezetesen alakítsák a különböző korú diákok számára a központokban töltött időt.

A Batthyány iskola már 4. alkalommal járt itt, a hely mindig nagyon tetszett a gyerekeknek. A nebulók most is bepillantást nyerhettek a híradózás, az újságkészítés, filmforgatás és a médiahasználat rejtelmeibe. Szó esett a veszélyekről is, többek között az internetes zaklatásról is. A filmes foglalkozásokon a tanulók megtapasztalhatták, hogy hogyan is áll össze egy néhány jelenetből álló film. Ez idő alatt kipróbálhatták magukat a legfontosabb szerepkörökben is, ahol a történetet maguk találták ki, majd a szereposztás, a párbeszédek felvázolása és a jelmezek kiválasztása után kezdődhetett a forgatás.  

Forrás: batthyanysuli.hu, buvosvolgy.hu/
           

Kövessen minket a Facebookon is!