Helyi hírek 2023. április 5. 10:00

Pénzfutam a Hősök Parkjában

Képgaléria
Pénzfutam a Hősök Parkjában
Magyarország a Magyar Bankszövetség kezdeményezésére, a Pénziránytű Alapítvány szakmai támogatásával 2015-ben csatlakozott az Európai Pénzhét mintegy harminc országot átfogó kezdeményezéséhez, amelynek célja az általános- és középiskolások pénzügyi ismereteinek megalapozása, valamint egy széleskörű szakmai összefogás megteremtése a pénzügyi tudatosság fejlesztésében aktív szervezetek, intézmények között.

A „PÉNZ7 Pénzügyi és vállalkozói témahét” kísérőeseményeként vitte ki a Batthyány Lajos Általános Iskola 3 matematika tanára a teljes felső tagozatot a Hősök Parkjába, s matematika órák keretében kapcsolódtak be a Pénzfutamba. 

A játékosok a választott szabadtéri pályán 10 állomás között vándoroltak, ott az okostelefonjukra érkező feladatokat próbálták megoldani akadályverseny jelleggel. Minden feladatra egy szám, szó vagy betű volt a válasz. Cél a furfangos észjárás, egy-egy jó ötlet megtalálása. A szabadtéri kalandjátékban több arany- és gyémántrangú oklevelet szereztek a nebulók. A gyerekek és a felnőttek is sikerélményben gazdag órákat töltöttek el a szabadban.

Forrás: batthyanysuli.hu, medvematek.hu/penzfutam, penziranytu.hu/penz7
                    

Kövessen minket a Facebookon is!