Helyi hírek 2023. április 12. 10:00

Egy park átalakulása

Egy park átalakulása
A Majsai úton, a Dózsa György utca végénél lévő háromszög alakú kis zöldfelület évtizedek óta megtalálható volt, szinte észrevétlenül, alig-alig látogatottan húzódott meg az út szélén.

Észrevétlen volt, mert a kikopott vadgyepben mindössze néhány száradó nyírfa, diófa, meg magról kelt gyomfácska állt. Nem nagyon használták, mert nem volt mire. Három évvel ezelőtt azonban áthelyezték ide az 5-ös út mellől Dózsa György szobrát, ami itt, a Dózsa György út végén valódi otthonra talált. Aztán kerti pihenőszékek, cserjék, évelők, fák kerültek ide, és a zöldfelületből park lett – a környező lakóterületek bájos kis parkocskája. A közeli általános iskola kedves hagyományt is teremtett itt, a tanév végén évente egy-egy fát ültetnek.

Nagy Ágnes városi főkertésztől tudtuk meg, hogy tavaly egy kedves hölgy tavaszi hagymásokat ajánlott fel a városnak, amit ide telepítettek, remélve, hogy ő is örömét leli majd benne. A kapott hagymákból hóvirágok, nárciszok, tulipánok hajtottak ki, és januártól kezdve még most is színesítik a kis pihenőhelyet. Mert a zöldfelületből akkor lesz park, ha az használható, gondozzák, szeretik – tette hozzá a főkertész asszony, aki ezúton is köszöni a hölgy jószívű ajándékát.

                
Fotó: Fantoly Márton
                    

Kövessen minket a Facebookon is!