Helyi hírek 2023. április 11. 14:00

Mi virít?

Mi virít?
Rovatunkban korábban már bemutattuk a keleti hunyort, amivel a városközpontban több helyen is találkozhatunk. Nagy Ágnes városi főkertész most néhány tapasztalatot oszt meg róla, mivel – mondja – az egyik kedvence lett.

– Kellemes meglepetésként szinte problémamentes növény, ami egész évben gyönyörű. Tenyeresen összetett levelei örökzöldek és rendkívül látványosak. Igazi szépségét azonban a nagy tömegben nyíló mesés virágai adják, amelyek már a hideg februári napokon kibújnak. Tavaly nagyon sok tövön még júniusban is sok-sok virágot láttunk a hatalmas levelek közül kikandikálni: egészen elbűvölőek. Idénre már hatalmas tövekké bokrosodtak, amelyek napon, félárnyékban és teljes árnyékban is jól érzik magukat és nedvesebb vagy szárazabb helyen is szépen díszlenek.



Hogy jól érzik magukat a helyükön, azt az is mutatja, hogy több tő alatt találtunk magoncokat. Amivel teljesen belopta magát a szívünkbe, az a rendkívül változatos virágzata: hófehér, halvány- és sötétrózsaszín, bordó, egyszerű, félig telt vagy telt, néha mintás virágai utánozhatatlanul sokszínűek. Valószínűleg egy magról kelt vegyes állomány került Félegyházára, és úgy tűnik, hogy megszerették a várost. Nagyon jó szívvel ajánlom ültetni minden kiskertben.        
              

Kövessen minket a Facebookon is!