Program 2023. április 14. 10:00

Könyvtársarok – Ökohét az intézményben

Könyvtársarok – Ökohét az intézményben
2019-ben a Petőfi Sándor Városi Könyvtár a nemzetközi Zöld Könyvtár Díj pályázaton az öt kiemelt intézmény egyike között végzett. Ettől kezdve minden évben egy hétig változatos programokkal a környezetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet. Idén április 18-a és 26-a között rendezik meg az ökohetet.

18-án, kedden 10 órakor a Betűbölcsin Hajdú Lilla háromgyermekes édesanya a mosható pelenka előnyeivel ismerteti meg az anyukákat.



20-án, csütörtökön 17 órakor folytatódik a könyvtár legnépszerűbb sorozata, a Földrajzi szabadegyetem. Dr. Karancsi Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem oktatója képes, vetített beszámolójában Izlandot mutatja be, mely tele van a vulkáni, illetve a jég által kialakított különleges látványosságokkal és csodaszép vízesésekkel. Az est házigazdája Bense Zoltán hegymászó, földrajztanár. Támogató a Nemzeti Kulturális Alap.



A képzőművészet kedvelőit 21-én, pénteken 17 órára várják Hermkens Edit festőművész Érzések és érzetek című kiállítására, amelyet dr. Váraljai Anna művészettörténész nyit meg. Közreműködik Mogyoró Kornél zenész.



Április 22-én, szombaton 9 és 12 óra között családoknak kínálnak kikapcsolódási lehetőséget a Föld napja alkalmából. Papírszínházi mesével és kézműveskedéssel készülnek a könyvtárosok. Emellett környezetbarát termékek bemutatóját és vásárát tartják az intézményben.



25-én, kedden 17 órakor a zöld könyvtári esték sorozat újabb előadásán Loksa Gábor meteorológus, környezetvédelmi szakmérnök arról beszél, vajon lakható marad-e a Föld.
              

Kövessen minket a Facebookon is!