Napi pozitív 2014. november 27. 13:15 Forrás: kulturpart.h

Küldj egy magyar verset a Holdra!

Képgaléria
Küldj egy magyar verset a Holdra!
Ady vagy Petőfi? Faludy vagy Pilinszky? Weöres vagy Radnóti? Esetleg valamelyik kortárs költőnk verse utazzon a Holdra? Most itt a lehetőség, hogy mindenki maga döntse el: melyik magyar verset helyezzük el a Holdon örök mementóként!











A Google Lunar XPRIZE nevű nemzetközi verseny résztvevőinek egy önműködő űreszközt kell eljuttatniuk a Holdra magánerőből. Sokan elvéreztek már a fejlesztések során, de a magyar csapat még versenyben van, és jó esélyünk van arra, hogy mi legyünk a negyedik nemzet, aki Holdat ér.

Ez az eszköz a Puli nevet kapta, nem véletlenül: némileg hasonlít egy kutyára, és nagyon okos! Ha feljut a Holdra, onnan HD felbontású videókat és egy csomó egyéb érdekes adatot küld majd nekünk. De vinni is fog valamit: méghozzá egy magyar verset, amely örök időkig ott marad égi kísérőnkön, és ki tudja, talán sokat fog jelenteni az eljövendő korok űrutasai számára.

No de melyik legyen ez a vers? Minket érdekel a véleményed! Küldj egy olyan, max. 12 soros, eredetileg is magyar verset vagy versrészletet a cím és a szerző megjelölésével [email protected], amelynek stílusa, hangulata, értelme, ritmusa, vagy bármilyen más jellemzője alapján úgy véled, helye lenne a Holdon. A beküldött versek közül a szakmai zsűri kiválasztja a „legholdravalóbb” 15-öt, végül a közönség eldönti, hogy melyik magyar vers utazzon. A nyertes vers beküldője egy csodás hétvégét nyer két fő részére – ha nem is a Holdon, de Móron - a Hétkúti Wellness Hotel és Lovasparkban!

(Ha többen is beküldték azt a verset, amelyik végül Holdra száll, akkor a beküldők közül sorsolnak!)
 

A zsűri tagjai:

Dr. Pacher Tibor fizikus, a Puli gazdája

Molnár Piroska Kossuth-díjas színművész

Turi Tímea költő

Fehér Renátó költő

Dr. Tarján Tamás irodalomtörténész

 

Beküldési határidő: 2015. január 1. (Petőfi születésnapja)

Eredményhirdetés: 2015 január 22. (A magyar kultúra napja, és a Kultúrpart 7. születésnapja)

Tervezett indítás: 2015 december

 

Kövessen minket a Facebookon is!