Helyi hírek 2023. április 16. 08:00

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola
Április az általános iskolás beiratkozás időpontja. Az érintett szülők gondos mérlegelés után választják ki az iskolát, ahol gyermekük elindulhat a tudás felé vezető izgalmas úton, és a pedagógust, aki reményeik szerint szeretettel és türelemmel segíti majd. Cikksorozatunkban a leendő elsős osztályfőnöket mutatjuk be, akiket arra kértünk, hogy osszák meg velünk pedagógusi hitvallásukat. Ezúttal a Kiskunfélegyházi Darvas Általános Iskola két tanítója vall magáról.



Mester Mónika: Életem gyönyörű kihívása

– A legnagyobb kihívásnak és legszebbnek tartom az első osztályba lépő kisdiákok előtt kitárni a tudás kapuját, megszerettetni velük a tanulást. Igyekszem mindent megtenni annak érdekében, hogy az óvoda és iskola közti átmenet zökkenőmentes legyen, éppen ezért játékos feladatokkal, mozgásos gyakorlatokkal szeretném bevezetni a kicsiket a betűk és számok világába. Célom, hogy a biztos alapkészségek megszilárdításával önálló tanulásuk is gyorsabbá, biztosabbá váljon. Fontosnak tartom, hogy mindezt élményként éljék meg. Mindehhez szeretetteljes, nyugodt légkör kialakítására törekszem, amelyben mindenki képességeinek megfelelően fejlődhet. Az első élmények meghatározók, ezért célom, hogy tanítványaim a kezdetektől jól érezzék magukat az iskolában. A tanulás mellett olyan osztályközösség kialakítására törekszem ahol tisztelik, segítik, elfogadják egymást a gyerekek. Nagyon várom, hogy megkezdődhessen ez a munka! Azt szeretném, hogy a szülőkkel és a gyermekekkel együtt egy hatékony együttműködésen alapuló, bizalomra épülő kapcsolatot tudjunk felépíteni. Hiszek a dicséret, a kedvesség, a türelem pozitív erejében.

Diplomámat 2006-ban szereztem a Szegedi Tudományegyetem Tanárképző Főiskolai Karán, tanító szakon. Műveltségi területem a természetismeret. A Darvas iskolába 2021 januárjában érkeztem. Harmadik éve tanítok itt, két éve osztályfőnökként tevékenykedem. Ha pár szóval kellene leírnom, hogy mit jelent számomra a tanítói munka, azt mondanám: életem gyönyörű kihívása. A legkisebbeket megtanítani írni, olvasni, számolni, az egyik legszebb és leggyümölcsözőbb küldetés. A sok feladat és az együtt töltött idő mindig csodákat rejt magában. Közben egy remek kis közösség alakul, amely nyolc évig meghatározza a gyermekek életét.



Sulyokné Ruttkay Mariann: Kalandok és bizalom

– Kedves gyerekek! Örömmel várlak benneteket, hogy elkezdhessük ezt a kalandokkal és izgalmas kihívásokkal teli tanévet.

Kedves szülők! Bízzanak bennem, hogy gyermekeik egy nagyszerű csapatban dolgozhassanak velem.

V. B.

Kövessen minket a Facebookon is!