• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium
Helyi hírek 2023. április 14. 08:00

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium

Bemutatkoznak a leendő elsős tanítók – Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium
Április az általános iskolás beiratkozás időpontja. Az érintett szülők gondos mérlegelés után választják ki az iskolát, ahol gyermekük elindulhat a tudás felé vezető izgalmas úton, és a pedagógust, aki reményeik szerint szeretettel és türelemmel segíti majd. Cikksorozatunkban a leendő elsős osztályfőnöket mutatjuk be, akiket arra kértünk, hogy osszák meg velünk pedagógusi hitvallásukat. Ezúttal a Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium két tanítója vall magáról. 



Komárné Urbán Melinda – Szeretetteljes légkörben

– Tanítói diplomámat a bajai Eötvös József Tanítóképző Főiskolán szereztem. Pályám kezdete óta a Constantinum intézményben tanítok. Több évtizedes munkám során mindig első-második osztályos gyermekek oktatásával, nevelésével foglalkoztam. A tanítói pálya legszebb és legizgalmasabb feladatának tartom az elsősök elindítását az iskolai életben.

Számomra nagyon fontos a nyugodt, szeretetteljes légkör megteremtése, ahol a gyermekek biztonságban érezhetik magukat. Vidám hangulatú órák keretében a játékokon, meséken keresztül történő tapasztalást, tanulást helyezem előtérbe. Úgy gondolom, hogy a gyermekek szívéhez és a tanuláshoz a meséken át vezet az út. A 6-7 éves gyermekek egészséges fejlődéséhez hozzátartozik a rendszeres mozgás, így a sport megszerettetésére nagy hangsúlyt fektetek. Célom, hogy minden tanuló önmagához képest, képességei, adottságai birtokában fejlődhessen. Ennek megvalósulásához igyekszem az órákon változatos munkaformákat, különböző módszereket alkalmazni. Szeptembertől minden leendő elsős kisgyermeket szeretettel várok iskolánk közösségébe.



Szabó-Magyar Adrienn – Jó kapcsolatban a szülőkkel

– Rajztanár és tanító szakon végeztem a Szegedi Tudományegyetemen. Ezt követően 2011-től kezdtem dolgozni intézményünkben, ahol az elsős- másodikos évfolyammal foglalkoztam osztálytanítóként és napközisként egyaránt. Empatikus, őszinte és gyermekközpontú nevelési elveket valló pedagógusnak érzem magam, aki sok-sok türelemmel, szeretettel segíti a gyermekeket. Óráimon nagy hangsúlyt fektetek a játékosságra, igyekszem oldott, vidám hangulatú légkört teremteni. Fontos kialakítani a gyermek- pedagógus-szülő hármas egységet, mivel így, összedolgozva tudjuk a legjobbat kihozni a gyermekeinkből. Ezért igyekszem a szülőkkel is jó kapcsolatot fenntartani. Az óvoda és az iskola közötti átmenetet próbálom oldott légkörben, játékos módszerekkel és változatos munkaformákkal zökkenőmentessé tenni.
Szeretettel várom leendő elsős tanítványaimat!

V. B.
                     

Kövessen minket a Facebookon is!