Sport 2023. április 20. 17:30

Három verseny, szép eredmények

Képgaléria
Három verseny, szép eredmények
Március 25-én, vasárnap a Szérűskertben, a Huszka József Hagyományőrző Sport Egyesület tavaszköszöntőjén vettek részt a Koppányok. Családias hangulatban telt a verseny, jól imádkoztak a résztvevők, mert az eső is elkerülte a Szérűskertet ezen a napon.

Nyolc Koppány képviselte az egyesületet, eredményeik:

Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 2., Szólya Imre 2., Szeibert Imre 8., Bicskei István 12. helyen végzett.

Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 1., Tóth Evelin 1., Tóth Milán 1., Elekes Lajos 2., Patyi Norbert 3.

*  *  *

Április 8-án, szombaton a Koppányok legaktívabb versenyzője egyedül utazott Egerbe, a Bornemissza-kupára, amelynek a Dobó István Vármúzeum adott helyet. Bicskeiné Csányi Mária, ha versenyezni akar, semmi sem állíthatja meg, sem viharos szél vagy eső, de még a húsvéti locsolkodók várása sem tudja otthon marasztalni. Íjat ragad és útra kel hajnalban és zuhogó esőben, hogy több mint 300 versenyző között megméresse a tudását. A feladat 26 célból állt, 3D, lőlap és rajzolt célok vegyesen. Nehéz verseny volt, ennek ellenére Bicskeiné Csányi Mária szépen teljesített, 558 ponttal az 5. helyen végzett modern pusztai íj kategóriában.

*  *  *

Április 16-án, vasárnap rendezték meg a Szegedi Szittyák a Dél-Alföldi Régió Történelmi Versenysorozat 1. megmérettetését Újszegeden. Ezen a találkozón csak versenyengedéllyel rendelkezők vehettek részt.

Eredmények:

Modern pusztai íjjal: Szólya Imre 2., Bicskeiné Csányi Mária 3., Szeibert Imre 8., Tóth Mihály 10.

Vadászreflex íjjal: Dinnyés Gyula 1., Zoboki Csenge 1., Balanyi Sándor 5. helyen végzett.

Kis Mónika
Koppány íjász
           

Kövessen minket a Facebookon is!