Helyi hírek 2014. november 28. 11:25

Az ország élvonalában a mezgés cukrászok

Az ország élvonalában a mezgés cukrászok
A második helyezést szerezte meg Marton Dávid és Répás Ákos a Cukrász Hagyományőrző Országos Versenyen. A mezgés diákok tanárnője Nagy Melinda és szakoktatójuk, Nagy Csaba együtt örültek a sikernek. Elmondták, hogy mindkét diákjuk jól felkészült és birtokában van azoknak a készségeknek, képességeknek, amire a legjobb cukrászmestereknek szükségük van.

Dávidnak és Ákosnak az ország legjobb cukrásztanulóival kellett felvenni a versenyt. Feladatuk az volt, hogy zserbót, rigójancsit, valamint egy tortát készítsenek el hat óra alatt. A versenyzők elmondták, hogy a feladatok közül a legnehezebb a grillázstorta elkészítése volt, hiszen a cukorból és dióból álló 70 fokos masszát rövid idő alatt kellett díszes tortává formálni. A „forró helyzetet” azonban megoldották. Süteményeiket finomnak, tortájukat szépnek értékelte a szakmai zsűri, sőt plusz pontokat szereztek a gördülékeny együttműködésükkel, valamint azzal, hogy a szintidő alatt rendet is tettek maguk körül.

Rózsa Pál igazgató gratulált diákjai teljesítményéhez és elmondta, hogy az immáron 11 éve zajló országos cukrász versenyen most sikerült a legjobb eredményt elérni. A siker számára azt mutatja, hogy a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakközépiskola ebben a képzésben is a legjobbak között van a P&P tanműhelyének segítségével.

H. S.

Kövessen minket a Facebookon is!