Helyi hírek 2023. április 22. 10:00

Föld-napi kvízjáték a művelődési központban

Képgaléria
Föld-napi kvízjáték a művelődési központban
A Föld napjához kapcsolódóan vetélkedőt szervezett a kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ április 21-én a délelőtti órákban. A kifejezetten ötödikes korosztálynak összeállított kérdéssorban a szervezők kitértek az állatvédelemre, képek alapján növényeket kellett felismerni a csapatoknak, szó esett a hulladék újrahasznosításról…

Almási Emerencia, az intézmény munkatársa a következőképpen foglalta össze a délelőtt eseményeit:
– A Föld napja alkalmából kifejezetten az ötödikes korosztály számára készítettünk kvízfeladatokat, amelyek témája a környezetvédelem volt. A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégiumból egy, valamint a József Attila Sportiskolai Általános Iskolából két osztály mérte össze tudását a délelőtt folyamán, akik csapatokra bontva, egymást segítve töltötték ki a feladatlapokat.

Kíváncsiak voltunk mit tudnak a fiatalok az állatvédelemről, a növényekről és a Föld természeti környezetének megóvásáról. Összegezve, nagyon tetszett a gyerekeknek a program és a tanárok is elégedettek voltak a nehézségi szinttel. A résztvevők jelezték, hogy máskor is szívesen részt vennének ilyen eseményen.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
               

Kövessen minket a Facebookon is!