Helyi hírek 2023. április 22. 10:30

Közösségi szemétszedés a Parkerdőben

Képgaléria
Közösségi szemétszedés a Parkerdőben
Közösségi szemétszedésre hívták a város lakosságát a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Művelődési Központ dolgozói a Parkerdőbe április 21-én a délutáni órákban.

A Föld napja alkalmából szervezett esemény részleteit Bodor Mariann, az intézmény igazgatóhelyettese foglalta össze: – Második alkalommal hirdettük meg a Föld Napja alkalmából a közösségi szemétszedést a Parkerdőbe, amivel csatlakoztunk a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért 2023 országos
kezdeményezéshez. Szerettük volna a szétdobált hulladéktól megtisztítani a város legnagyobb fás területét, előkészítsük a majális programjaira. Tőlük kaptuk a zsákokat, amikbe az elhagyott alsónadrágtól elkezdve a kabátig mindenfélét beletettünk.

Azt látjuk, hogy hiába vannak kihelyezve kukák, hulladékgyűjtő tartályok, még mindig tele van a Parkerdő szeméttel. Segítségünkre volt a Fuss Félegyháza Futókör, a Kiskunfélegyházi Amatőr Kerékpáros Klub és a Félegyházi Motorsport Egyesület tagjai, valamint civilek, akik szeretnek itt sétálni, kutyát sétáltatni, vagy csak csendességre találni.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton  
                  

Kövessen minket a Facebookon is!