Helyi hírek 2023. április 26. 17:30

Közel a természethez

Közel a természethez
A Vadászati Kulturális Egyesület ebben az évben is meghirdette az Országos Vadászati Online Vetélkedőt az általános iskolások részére azzal a céllal, hogy bővítsék a gyermekek ismereteit a vadászatról, a vadgazdálkodásról és ezzel elősegítsék a vadászat helyes megítélését.



A Vadászati Kulturális Egyesület megalakulása óta (1991) munkájával, kezdeményezéseivel, programjaival azon fáradozik, hogy a vadászatot, mint az ember és a természet viszonyának egyik legősibb formáját helyesen ítélje meg a mai civilizált társadalom, megismertessék a vadászati kultúránkat, hagyományainkat. Ma már sokkal inkább természetvédelmi, ökológiai jelentőséggel bír, fontos nemzetgazdasági ágazat, a kultúra és a hagyományápolás színtere.



Az online vetélkedő 3 fordulóból állt. Mindegyikben feleletválasztós tesztkérdések, esszé, rajzkészítés, képfelismerés volt. Az eredményhirdetésre a Sándorfalvi Nádastó Szabadidőpark területén került sor.



Érkezéskor a vetélkedő szervezője köszöntötte a megjelenteket. A megnyitót követően vadászkutya-bemutatóval kedveskedtek a vendégeknek. Ezt követte a díjátadás, ahol 130 indulóból Rácz Bíborka, a Batthyány Lajos Általános Iskola 8. a osztályos tanulója az előkelő 3. helyezést érte el. Az izgalom után a tanösvény megtekintésére került sor. Felkészítő Vargáné Oláh Zsuzsanna tanárnő volt.

Forrás: vadaszatikultura.hu, batthyanysuli.hu
              

Kövessen minket a Facebookon is!