Helyi hírek 2023. április 22. 12:10

Asztalitenisz Diákolimpia Kiskunfélegyházán

Képgaléria
Asztalitenisz Diákolimpia Kiskunfélegyházán
Hivatalosan is megnyitották a kiskunfélegyházi Asztalitenisz Diákolimpia országos döntőjét a városi sportcsarnokban. Az eseményen a versenyzők egyéniben és csapatban mérik össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a Magyarország Diákolimpiai Bajnoka címet. A rendezvény házigazdái: a Magyar Diáksport Szövetség, a Bács-Kiskun Vármegyei Diák- és Szabadidősport Egyesület és a Kiskunfélegyházi Asztalitenisz Sportiskola, amely a felszerelést adta az indulóknak.

Az április 22-i ünnepélyen dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Közgyűlés alelnöke, Balla László alpolgármester és Varga András, a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Mák Kornél megnyitóbeszédében elmondta, örömére szolgál, hogy Bács-Kiskun vármegyében szép számmal rendeznek rangos versenyeket. Büszke arra, hogy a magyar diáksport erős nemzetközi szinten is. Kiemelte a sport fontosságát a gyermekek életében, ami nemcsak a testet erősíti, hanem kitartásra, az emberi méltóság megtartására ösztönözi a fiatalokat. Példaként emelte ki a résztvevőket azon kortársakkal szemben, akik a digitális világban töltik az életüket. Köszönetét fejezte ki a helyi szervezőknek, a Magyar Diáksport Szövetségnek és a Bács-Kiskun Vármegyei Diák- és Szabadidősport Egyesületnek eme rangos verseny megszervezését.

Balla László a városvezetés nevében köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, minden sportoló álma, hogy eljusson minél messzebb a teljesítményében. Elismerését fejezte ki az indulók és kísérőik kitartásában, ami alapja lehet egy világverseny, vagy éppen egy olimpiai részvételhez. Felhívta a figyelmet arra, hogy a versenyzők nem ellenségek, hanem ellenfelek és kívánja, azok a barátságok, kapcsolatok, amiket a sport köt össze, eredménytől függetlenül még hosszú ideig megmaradjon.

Végezetül Varga András, a Magyar Diáksport Szövetség elnökségi tagja hivatalosan is megnyitotta a hétvégi rendezvényt. Hangsúlyozta, aki már erre a versenyre eljutott, győztesnek tekinthető az eredményei alapján. Nyomatékosította minden induló számára, egy ilyen rangos versenyen való részvétel hatalmas büszkeség a szülők, a felkészítők és nem utolsó sorban a versenyzők számára. Arra biztatott mindenkit, hogy saját példájuk által mutassák meg a sport szépségét kortársaiknak, barátaiknak. Beszéde végén köszönetet mondott szervezőknek és a segítőknek a színvonalas helyszín és felszerelések kapcsán.

Az első nap képgalériája frissült az eddigieken kívül több más félegyházi versenyzővel.

V. B.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!