Helyi hírek 2023. április 23. 14:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Húsvét 2. vasárnapja – 2023. április 23.

1. A hét ünnepei: hétfőn Szent György vértanú emléknapja, kedden Szent Márk evangélista ünnepe, szombaton pedig Sienai Szent Katalin szűz és egyháztanító ünnepe lesz.

2. Hétfőn 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, várják szeretettel a testvéreket! Utána a Szent József Kör találkozója lesz, 18.30-tól.

3. Az édesanyák Szent Mónika Közössége e havi összejövetelét április 27-én csütörtökön, este 6 órától tartja a Jókai utcai közösségi házban. A közösség szentmiséje szombaton este 6 órakor lesz.

4. Ministráns tréning lesz április 28-án, pénteken délután 4 órától fél 6-ig, gyülekező a templomban!

5. Esküvő a héten: Szombaton 14.30-kor házasságot köt a templomban Csenki András és Csicsiri Dorottya.

6. Április 30-án, vasárnap délelőtt Ferenc pápa Budapesten, a Kossuth-téren mutat be szentmisét, amely alkalomra zarándokbuszt indítanak. Jelentkezni a plébánián lehet, az út költsége 4 ezer forint. Indulás reggel fél 5-kor a buszpályaudvarról. A hirdetőtáblán olvashatóak azok a biztonsági előírások, amelyek részletezik, hogy mit lehet bevinni a szentmisére és mit nem – kérik, hogy tájékozódjanak indulás előtt.

7. Ugyancsak jövő vasárnap lesz Hivatásvasárnap, a perselygyűjtéssel a hivatásokat és a papnevelést támogatják.

8. Májusban minden esti szentmise előtt fél 6-tól imádkozzuk a Loretói litániát, kérve a Szűzanya közbenjárását.

9. Az adóbevallások idején kérik a testvéreket, hogy adójuk 2x1 százalékáról szabadon döntve, lehetőségük szerint támogassák a Magyar Katolikus Egyházat és az Ótemplom Alapítványt. Részletek a hirdetőtáblán.
            

Kövessen minket a Facebookon is!