• Kezdőlap
  • Hírek
  • Sport
  • Várják az iskolák és munkahelyi csapatok jelentkezését is a futóversenyre
Sport 2023. április 24. 10:00

Várják az iskolák és munkahelyi csapatok jelentkezését is a futóversenyre

Várják az iskolák és munkahelyi csapatok jelentkezését is a futóversenyre
Egy hónap van még hátra a XXX. Kiskun utcai futóverseny, Petőfi-emlékfutamáig, így a szervezők minden erejükkel azon dolgoznak, hogy idén is gördülékenyen működjön minden.

Balla László sportért felelős alpolgármester elmondta, hogy az egy évvel ezelőtti nagy sikerű versenyt szeretnék idén is hasonló színvonalon megszervezni, néhány újdonság beiktatásával. A dátum tekintetében igazodtak az országos versenynaptárhoz, így bízik benne, hogy minden résztvevő egy olyan jó hangulatú napot tud eltölteni nálunk, amiről a későbbiekben is szívesen mesél. Az alpolgármester hozzátette: az elmúlt évhez hasonlóan idén is érkeznek résztvevők a testvérvárosainkból, már Korondról és Feltréből is jelezték, hogy szívesen részt vesznek a versenyen.

Olasz Anitától, a Tourinfom iroda vezetőjétől megtudtuk, hogy számos új ötlettel rukkolnak elő idén. Szeretnék motiválni a diákokat és a csapatokat is, hogy minél nagyobb számban érkezzenek az eseményre. Elsőként elmondta, hogy céljuk az iskolákat megszólítani az osztályfőnökökön, testnevelés-tanárokon keresztül, minél több diákot buzdítva arra, hogy vegyenek részt a versenyen. Az iskola, amelyik a legtöbb diákot delegálja a megmérettetésre, Tourinform iroda jóvoltából egy promóciós roll-upot kap, amit aztán saját intézményük népszerűsítésére használhatnak.  



A csapatok kapcsán elmondta, hogy nekik is készültek egy kis meglepetéssel. Közülük minden ötödik csapatjelentkezés nevezési díját elengedik. Bíznak benne, hogy örömmel fogadják a gesztust és sok-sok háromfős team érkezik a futásra.

Megtudtuk, hogy az útvonal azonos lesz a tavalyival, az árnyas főutcán kívül Petőfi-emlékhelyek érintésével halad majd. Természetesen a látványelemekre idén is számíthatnak a versenyzők, amit a későbbiekben árul majd el.

Hangsúlyozta, hogy nevezni online módon május 12-éig lehet a

https://www.e-nevezes.hu/hu/esemeny/show/496 oldalon, személyesen pedig a Tourinform irodában, (Kiskunfélegyháza, Kossuth Lajos utca 1., +36/76 562-039), a Szuperinfó szerkesztőségében (Kiskunfélegyháza, Dr. Holló Lajos utca 2., +36/30 859 3669) és a NOR-BIKE Kerékpárszaküzlet és Szervizben lehet (Kiskunfélegyháza, Halasi út 2., +36 70 364 9115).

Z. A.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!