Program 2023. április 29. 08:00

Könyvtársarok – Májusi ismeretterjesztő előadások

Könyvtársarok – Májusi ismeretterjesztő előadások
Ha a bibliotéka május eleji rendezvényeit ugyanúgy szeretnénk korhatár szerint besorolni, mint ahogyan a tévében látható filmeket, műsorokat szokták, akkor azokat elsősorban tizenhat éven felülieknek ajánljuk.

Tavaly a Petőfi-emlékévekben indította el Láng van szívemben című sorozatát az intézmény. Május 3-án, szerdán Szegedről érkeznek az előadók. A 17 órakor kezdődő programon a Gabonakutató Nonprofit Kft. két munkatársa, prof. dr. Matuz János és Pauk Jánosné Ács Katalin Petőfi búzájáról, valamint Petőfi korának kenyeréről, a XIX. század kenyérkészítésének fejlődéséről mesélnek.



A hosszú ideje városunkban élő, rendkívül sokoldalú, egy személyben reformpedagógus, szociológus, teológus, igen termékeny, a legkülönfélébb műfajokban alkotó író, Miklya Luzsányi Mónika 2022-ben jelentette meg Vérvonal trilógiájának első kötetét. Május 4-én, csütörtökön 17 órai kezdettel Étienne könyve című ifjúsági, fantasztikus regényéről, disztópiájáról dr. Luchmann Zsuzsanna irodalomtörténésszel beszélgetnek. A zöld könyvtári esték sorozat támogatója a Nemzeti Kulturális Alap.



Városunk történetét, múltját ismerhetik meg az érdeklődők Bánkiné dr. Molnár Erzsébet Az újratelepült Félegyháza első évtizedei, 1743–1770 című előadásából, amelyet május 11-én, csütörtökön 17 órakor tart meg. A levéltáros, a Kiskun Múzeum nyugalmazott igazgatója, a Magyar Tudományos Akadémia doktora a Móra Ferenc Közművelődési Egyesület szervezésében lesz a könyvtár vendége.
              

Kövessen minket a Facebookon is!