Helyi hírek 2014. november 28. 13:48

Bátorságot kaptak és meg mertek szólalni

Képgaléria
Bátorságot kaptak és meg mertek szólalni
Blanka és Szabina szerint a nyelvi tábor tanulsága: Élni kell a lehetőségekkel!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

– Kicsit tartottam a lektortól – kezdte a beszámolót Blanka (16), aki a Közgazdasági Szakközépiskola diákjaiként, 45 társával együtt, nyelvi táborozáson vehetett részt. – Péntek reggeltől szerda estig tartott, azaz 6 napos volt a program, és minden idegen nyelven. Naponta 4 nyelvi órán vettünk részt, de a városnézések is angolul történtek. Jártunk Kőszegen, Sopronban többször átléptük a határt, Sárváron, Veszprémben…

– És Bécsben is – egészítette ki Szabina (16) –, ott kaptam bátorságot. Addig is mindent értettem, de amikor fotózkodtunk idegen emberekkel, akkor meg mertem szólalni is, és angolul beszélgetni velük. Később már, ha nagyon be voltunk lendülve, egymás között is angolul társalogtunk.

Hogyan lehetett bekerülni a kiválasztottak közé?

– Hatfordulós nyelvi vetélkedő zajlott az iskolában, és a legjobb 46 utazhatott. Ha valaki nem akart részt venni, akkor a listán következő léphetett a helyére – magyarázta Gémesné Endre Erika tanárnő. – Akik eljöttek, túllépték a saját árnyékukat, bátran összerakták a mondatokat és beszélgettek, ez a legfontosabb. Utána már annyi szót tanulnak meg hozzá, amennyit csak akarnak.

Máskor is részt vennétek ilyenen?

– Esténként kötelező naplóírás volt, alig győztük rögzíteni azt a sok mindent ami addig láttunk – mondta Blanka és Szabina. – Hazafelé, a buszon pedig kvízjátékkal, csokiért elevenítettük fel a 6 nap minden élményét. Legközelebb is elmennék, elmennénk, mert élni kell a lehetőségekkel.

tli

Kövessen minket a Facebookon is!