Program 2023. április 27. 14:00

Kultúrsarok – A kultúra virágai

Kultúrsarok – A kultúra virágai
Április 29-én, szombaton a hagyományokhoz híven idén is megrendezik a tavasz egyik kiemelkedő eseményét, a Tavaszi virágünnepet, ahol dísznövény- és kézműves vásárral, kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

A Tavaszi virágünnep hosszú utat járt be a Kiskun Múzeum udvarától a ma ismert, Petőfi-téren kialakított formájáig. Ezen a hosszú úton nem csupán méretében, de programjainak sokszínűségében is nagy változásokon ment át. Mára az esemény nemcsak a tavasz, hanem városunk kulturális életének ünnepévé is vált, ahol a helyi egyesületek és kulturális körök bemutathatják magukat és munkájuk gyümölcsét.

A rendezvény 8 órakor kezdődik a Petőfi- és Béke-téri vásársor megnyitásával. Az érdeklődők találkozhatnak a helyi és a környező települések árusaival, elmerülhetnek a különböző dísznövények és kézműves termékek kavalkádjában, és megkereshetik az otthonukhoz leginkább illő tavaszi virágokat. A vásársor mellett számos kitelepülő intézménnyel, kulturális körrel is találkozhatnak a kilátogatók. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár könyvvásárral és Petőfi-sarokkal, a Holló László Képzőművész Kör és a Wesel Hugó Fotókör szabadtéri kiállítással és alkotóműhellyel várja az érdeklődőket. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület sátrában játékokkal készülnek a gyermekeknek, a történelem iránt érdeklődők pedig megtekinthetik a jurtakiállítást, ahol bemutatkozik a Nemzeti Művelődési Intézet bútorfestő szakköre.

A rendezvényt 10 órai kezdettel Csányiné Pap Andrea polgármesterné asszony nyitja meg, majd különféle kulturális programok nyújtanak kikapcsolódást és jókedvet a jelenlévők számára. A Petőfi-szobor előtt mutatja be műsorát a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület, zenés műsorcsokrot ad elő a Félegyházi Népdalkör és a Barátság Énekkar. Ezután Bíró Csongor Vitéz zenés előadása következik, majd a délelőttöt a Silver Step Tánc Stúdió izgalmas műsora zárja.
A programról bővebb tájékoztatást kaphatnak a Móra Ferenc Művelődési Központ oldalán vagy a kihelyezett szórólapokon.

Ünnepeljük együtt városunkat és a tavasz érkezését!
               

Kövessen minket a Facebookon is!