Helyi hírek 2023. április 26. 14:00

Megtartották az áprilisi bizottsági üléseket

Képgaléria
Megtartották az áprilisi bizottsági üléseket
A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság és a városháza tárgyalóiban tartották meg a városüzemeltetési és környezetvédelmi, a művelődési és szociális, a jogi és a gazdasági bizottságok üléseit, április 24-én és 25-én, hogy előkészítsék és megvitassák az április 27-i képviselő-testületi ülés napirendi pontjait.

– A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság tárgyalójában tartottuk meg a kihelyezett bizottsági ülésünket, ahol Timafalvi László rendőr ezredes, volt kapitányságvezető előadásában részletes beszámolót hallhattunk az előző év rendőrségi eseményeiről. Ez volt az utolsó alkalom, hogy Timafalvi Lászlóval itt, a bizottsági ülésen hivatalosan találkoztunk, ugyanis június 1-jével kinevezték a Kecskeméti Rendőrkapitányság vezetőjének. Egyúttal bemutatkozott Tarnóczy László rendőr ezredes, aki beosztásában váltotta a kapitány urat. A folytatásban Leiz Gábor tűzoltó alezredes, a Kiskunfélegyházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője szintén beszámolót tartott a tavalyi év vonulásairól. Kiemelte, hogy a 2022-es év sok feladatot gördített eléjük, ami részben emberi mulasztásból, másrészről a globális felmelegedés hatásaiból eredt, majd áttértünk a bizottsághoz kapcsolódó határozatokhoz. Szó esett a belterületi mélyépítési feladatokról, mint például új utak és járdák építéséről, burkolatok megújításáról, valamint döntöttünk ezen felül önkormányzati bérlakások hasznosításáról – foglalta össze a történteket Bense Zoltán bizottsági elnök.

Tíz napirendi pontot tárgyalt a művelődési és szociális bizottság, amelynek megbízott elnöke, dr. Kiss Ákos Csaba az alábbiakat emelte ki: – A bizottság támogatta a fogorvosi alapellátásra igénybevett ingatlanok rezsiköltség támogatását. Döntés született a helyi értékek elfogadása, valamint a Helyi Értéktár Bizottság SZMSZ-ének módosítása tárgyában. A bizottság ezt a határozattervezetet is támogatta. A kulturális örökség kategóriában egy, a sport kategóriában pedig három személyt terjesztettünk fel, a végleges döntés a testületre vár.

– Egyebek mellett a Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft., a Félegyházi Szabadidő és Sport Nonprofit Kft. és a Félegyházi Egészségügyi Nonprofit Kft. részére 2022-ben nyújtott támogatások elszámolásának jóváhagyásáról döntöttünk. Elfogadtuk a város 2022. évi zárszámadási rendeletét, a közterületek elnevezéséről és a házszámozás szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítását, illetve a közösségi együttélés alapvető szabályairól, vagy ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló rendeletet – tudtuk meg Szamosi Endrétől, a jogi bizottsági ülés megbízott vezetőjétől.

– Elfogadta a bizottság a fogorvosi praxisok rezsidíj támogatásáról és a belterületi mélyépítési feladatokról szóló beadványt, valamint Kiskunfélegyháza Város Önkormányzatának 2022. évi zárszámadási rendeletét, ami pozitív képet mutat a pénzügyi adatokat tekintve, ez pedig bizakodásra ad okot – emelte ki Gyenes Attila, a gazdasági ügyekkel foglalkozó grémium vezetője.

V. B.
                       

Kövessen minket a Facebookon is!