Helyi hírek 2023. április 27. 17:30

Szakma Sztár Fesztivál – 10 Bács-Kiskun vármegyei érem született

Szakma Sztár Fesztivál – 10 Bács-Kiskun vármegyei érem született
XVI. alkalommal szervezte meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont A, F és G pavilonjaiban a Szakma Sztár Fesztivál keretében az országos szakmai versenyek döntőit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara, április 24-26. között. Az esemény idén második alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt valósult meg mintegy 15 ezer látogató részvétele mellett. A verseny döntőjébe jutott 11 Bács-Kiskun vármegyei diákból 10 dobogós helyezést ért el.

A fesztivál keretében 72 szakma 22 szakmacsoportjában versengtek a dobogós helyezésekért a fiatal szakemberek. A látogatók a EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek.

A Szakma Sztár Fesztivál kiemelt célja a szakképzés, ezen belül a szakmaválasztás népszerűsítése és bemutatása mellett az, hogy támogassa a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, utat mutasson a felnövekvő generáció számára, valamint elősegítse a szakképzésben kiemelkedő tehetségek jövőbeni gondozását – adta hírül weboldalán a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparlamara, ahol részletes képgalériát találnak az eseményről.

ARATÁS A SZAKMA SZTÁRON!

Az ország legeredményesebb agrárszakképző iskolája a félegyházi MEZGÉ, amelynek tanulói 3 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzérmet szereztek az országos döntőkben.

Hentes és húskészítmény készítő szakma:
I. Németh László, II. Dósai Tibor Dániel, III. Paul Zsolt.
Felkészítők: Ficsór Andrea, Patyiné Gyóni Márta, Dénes Zoltán,Tóth Vencel.

Pék szakma: I. Rigó Alex Adrián, II. Lovász János.

Pék-cukrász szakma: II. Kátai Virág
Felkészítők: Nagy Melinda , Horváth Mária. 
Gyakorlati oktatók: P&P Pékáru Kft., Horváth Krisztián, Csatári Imre, Dányi János.

Élelmiszeripari technikus: I. Gulyás Kamilla Dorottya.
Felkészítő: Nagy Melinda.

Gazda/LOVÁSZ szakma: III. Fehér Liliána
Felkészítő: Szajbert Éva.





További eredmény a PG-ből: 


                       

Kövessen minket a Facebookon is!