Helyi hírek 2023. április 28. 07:00

50 éves a Batthyány iskola

50 éves a Batthyány iskola
Idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját a Batthyány Lajos Általános Iskola. Ebből az alkalomból a hagyományos anyák napi hangversenyükkel egybekötve rendezik meg a jubileumi hangversenyüket május 13-án, szombaton 15 órai kezdettel. A koncert helyszíne a Kossuth szakképző iskola tornacsarnoka, az eseményre a belépés díjtalan. A hangversenyen fellépnek az iskola jelenlegi diákjai, tanárai, valamint elfogadták meghívásukat kiváló művészek, művésztanárok és fiatal tehetségek, akik valaha a Batthyány iskolában tanultak. A hangversenyen a kórusokat vezényli Meizl Ferencné, Kis-Fekete Vilmos, Molnár Elvira és Nagyné Mészáros Erika.

A hangverseny repertoárjában közös műsorszámok is szerepelnek, ezek a következők:

Praetorius: Viva la Musica

Bartók Béla: Elindultam szép hazámbul, Ablakomba, ablakomba, Által mennék

Kodály Zoltán: Esti dal

Kodály–Berzsenyi: A magyarokhoz

A közös műsorszámok próbájára várják a csatlakozni vágyókat: május 3-án és május 10-én, szerdai napokon 17 órától a Batthyány iskola aulájába. A helyszínen adnak kottát, de letölthetők az iskola honlapjáról is. Akik a próbákon nem tudnak részt venni, azok a koncerten is csatlakozhatnak az énekesekhez.

Az ünnepségsorozat része lesz egy iskolatörténeti kiállítás is, ami május 11-én, csütörtökön 17 órakor nyílik meg az iskola Kodály-termében. A kiállítás május 19-ig tekinthető meg.

Az évforduló alkalmából osztálytalálkozókat is szerveznek május 13-án, amelyre szintén várják azok jelentkezését, akik részt szeretnének venni az eseményen. Az osztálytalálkozók résztvevőinek 9 órától lehetőségük van az épületben nosztalgiázni. Ugyanezen a napon, 19 órától vacsorával egybekötött zenés estén zárják az osztálytalálkozókat, az iskola aulájában. A vacsorajegy ára 5000 forint. Jegyigénylés határideje: május 2.

A szervezők kérik, hogy részvételi szándékukat dr. Hegedűsné Kállai Judit intézményvezető-helyettesnél jelezni szíveskedjenek.

Z. A.
                      

Kövessen minket a Facebookon is!