Helyi hírek 2023. április 30. 07:00

Színpompás virágkavalkád a főtéren

Képgaléria
Színpompás virágkavalkád a főtéren
Színpompás virágkavalkád fogadta a Béke- és a Petőfi-térre érkezőket április 29-én a délelőtti órákban. A Móra Ferenc Művelődési Központ által szervezett egyik kiemelkedő eseményen, a Tavaszi virágünnepen, dísznövényekkel, kézműves vásárral, illetve kulturális programokkal várták az érdeklődőket.

Az eseményt Csányiné Pap Andrea polgármesterné nyitotta meg, majd a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület lépett fel, akiket a Félegyházi Népdalkör és a Barátság Énekkar követett.  Ezután, a csupán 14 éves Bíró Csongor Vitéz könnyed, de annál profibb koncertjét élvezhettük. A délelőttöt a Silver Step Tánc Stúdió minden korcsoportját bevonó izgalmas műsora zárta. Eközben a Petőfi Sándor Városi Könyvtár könyvvásárral és Petőfi-sarokkal, a Holló László Képzőművész Kör és a Wesel Hugó Fotókör szabadtéri kiállítással és alkotóműhellyel várta az érdeklődőket. A Móra Ferenc Közművelődési Egyesület sátrában játékokkal készültek a gyermekeknek, a történelem iránt érdeklődők pedig megtekinthették a jurtakiállítást, ahol bemutatkozott a Nemzeti Művelődési Intézet bútorfestő szakköre.

Csányiné Pap Andrea, a tavasz eljövetelének öröméről beszélt megnyitójában, majd megosztotta az immáron 13. alkalommal megrendezett Virágos Félegyházáért mozgalom részleteit: olyan magánszemélyek, közösségek, vállalkozások, vendéglátóhelyek, intézmények, óvodák, általános és középiskolák, valamint unokák-nagymamák jelentkezést várják, akik büszkék apróbb és nagyobb növényes környezetükre. A szervezők május 31-éig várják a kitöltött jelentkezési lapokat a városi könyvtárban, a művelődési központban és a Tourinform irodában. A jelentkezési lap beszerezhető a fenti helyeken és letölthető a www.kiskunfelegyhaza.hu, illetve a www.psvk.hu honlapokról. A felhívással kapcsolatosan további információ kérhető Nagy Ágnes városi főkertésztől a 06 20 388-6663-as telefonszámon.

V. B.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!