Helyi hírek 2023. április 30. 14:00

Középpontban a környezetünk

Képgaléria
Középpontban a környezetünk
Családi napra várták az érdeklődőket április 29-én, a Kiskun Múzeumba. Kicsik és nagyok játszva tanultak a Földről és arról, mit tehetnek környezetünk védelméért.

Gyönyörű környezetünk címmel rendezett egész napos programot a Kiskun Múzeum és a Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzat. A múzeum udvarán fából készült ügyességi játékok, például labda-, építő- és horgászjátékok, kirakók várták a látogatókat. A család apraja és nagyja a különböző szappankészítési módszereket is megismerte Fricska Renáta bemutatójából. A kézműves asztaloknál az újrahasznosítás jegyében bárki kipróbálhatta a kavicsfestést, a színezést és a kartonpapíros varrást.

Tóth Csaba, a múzeum munkatársa hazánk kincseiről tartott ismeretterjesztő előadást, a bányászatra, ércekre, ásványkincsekre helyezve a hangsúlyt. A múzeum kiállításaira építve interaktív, játékos formában azt is bemutatták, hogyan éltek őseink környezettudatosan és mit tudunk ma tenni a környezetért, a Föld védelméért. A Föld-napi kvízjátékból pedig sokat tanult a család apraja és nagyja, a bolygónk mellett például a szelektív hulladékgyűjtésről és hazánk természetvédelmi területeiről. A legügyesebbek ajándékkal tértek haza.

Délután filmvetítésen vehettek részt az érdeklődők, ahol a Te iskolád miért zöld? felhívásra beérkezett pályamunkákat mutatták be. A videókból kiderült, hogy Félegyháza iskolái mit tesznek azért, hogy zöldebb városunk legyen. A családi program délután közös faültetéssel zárult a múzeum udvarán.

G. E.
         

Kövessen minket a Facebookon is!