Helyi hírek 2023. május 3. 14:00

Újabb sikerek a Batthyány iskolából

Újabb sikerek a Batthyány iskolából
Zongora-, informatika- és labdarúgó versenyen vettek részt az elmúlt napokban a Batthyány iskola diákjai, szép eredményeket elérve szereplésükkel.



Zenész hölgyek az élen

Kiemelt arany díjazásban részesült Szólya Borbála, a Batthyány Lajos Általános Iskola 4.z osztály tanulója (Borítófotónkon) a III. Nemzetközi Zongoramesék Zongoraversenyen Kiss Natália, a Batthyány Lajos Általános Iskola 4.z osztály tanulója pedig ezüstminősítést szerzett a VII. Abonyi Országos Trombita- és Rézfúvós Kamarazenei Versenyen.


A tehetséges informatikus

Kisteleken rendezték az I. Molnár Péter Országos Informatikaverseny döntő fordulóját, amelyen Berecz Áron, a Batthyány Lajos Általános Iskola 7.a osztályos tanulója IV. helyezést ért el.



A döntőt 4 online forduló előzte meg. A 7-8. osztályosok közül a Batthyányból 16 tanuló jelentkezett, országos szinten minden korosztályból 380-an vettek részt a versenyen. Felkészítő tanár: Szederkényi Barbara.


Kupagyőztes U10-es csapat

Április 29-én, immár 15. alkalommal rendezték meg Budapesten, a Czakó utcai Sport- és Szabadidőközpontban a labdarúgó U10-es Machos Ferenc Utánpótlás Emléktornát. Idén 10 csapat vett részt az eseményen. A meghívottakat az utolsó 3 év tornahelyezései alapján sorolták a különböző erősségű csoportba (kalapba), amely után kialakították a csoportmérkőzéseket.



A házigazda Gundel Takács Gábor volt. A meghívottak közt részt vett az eseményen a neves játékostárs, Szentmihályi Antal, a családot pedig Machos Gábor és ifj. Machos Ferenc képviselték.



Látványos mérkőzéseken az első helyet és a vele járó kupát a Kecskeméti TE csapata szerezte meg, amelynek tagja Rácz Kornél, a Batthyány Lajos Általános Iskola 3.z  osztályos tanulója.

Edzőjük, Fűkő Péter így értékelt: – Nagy örömmel fogadtuk el a meghívást a Mahcos Ferenc Emléktornára, hiszen az akadémiák csapatainak zöme is részt vett rajta. Kiváló szervezés, színvonal és hangulat mellett fejlődhettek tovább a gyerekek. Szenzációsan teljesítettek, nagyon tetszett, hogy egységet alkottunk, tetszett a pozitív kommunikáció a pályán belül, a meccsek közben. Nagyon jól nézett ki, hogy együtt mozogtak a fiúk támadásban és védekezésben is, aminek az eredménye is meglett. Kiváló ellenfelek színesítették a tornát, például a Fehérvár, a Vasas, az FTC, az Újpest, a Honvéd, vagy épp az Illés Akadémia, utóbbit a döntőben sikerült legyőznünk, így kis csapatunk az első helyen végzett.

Forrás: budaifc.hu, kteakademia.hu, Rádi Ramóna

                      

Kövessen minket a Facebookon is!