Helyi hírek 2023. május 9. 08:00

Bemutatkozik a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola

Bemutatkozik a Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola
A Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola jogelődje, az Állami Zeneiskola 1968 őszén nyitotta meg kapuit. 1989-ben költözött a Móra-térről a mai helyére, a Petőfi-tér 8. szám alatti épületbe.

A művészeti iskola növendékei rendszeresen részt vesznek országos és területi versenyeken. A vonószenekar, ifjúsági fúvószenekar, illetve a kamaracsoportok tanáraikkal a város és a régió számos társadalmi és kulturális eseményét gazdagítják fellépésükkel. Az idők során az iskola számos növendéke választotta hivatásként a zenei pályát és vált elismert zenésszé, tanárrá.

Az iskolában folyó munka elismeréseként itt valósul meg az Országos Mélyrézfúvós Verseny Döntője, illetve a Magyar Zeneszerzők Vokális és Hangszeres Műveire Kiírt Országos Verseny. Húsz éve már egyéb művészeti ágakban is csiszolhatják tehetségüket a fiatalok.

A hangszeroktatás mellett a fotó-videó tanszak, a képzőművészeti, színművészeti, táncművészeti képzés városunk, sőt, a környező települések diákjainak is új esélyeket, képességeik még sokoldalúbb kibontakoztatásának lehetőségét kínálja. Munkájukat színvonalas hangversenyeken, rendezvényeken, kiállításokon, mutathatják be. Büszkék vagyunk arra, hogy növendékeinket ingyenes Sulibusz szállítja naponta kétszer az általános iskolákból a művészeti iskola kapujába. A művészeti órák között pedig iskolánk könyvtára várja a tanulni, játszani vágyókat.

A művészeti alkotó tevékenység megalapozza és segíti a gyermekek eredményes és sikeres tanulását is. Növeli az érzelmi intelligenciát és fejleszti a memóriát, az összpontosítási készséget. Kitartásra és jobb teljesítményre ösztönöz, ugyanakkor segít legyőzni a félelmet. Az alkotói, előadói tevékenység hozzájárul személyiségük és esztétikai érzékük kibontakozásához, ritmusérzékük, kézügyességük, mozgás- és beszédkultúrájuk fejlődéséhez. Tanulmányok sora igazolja, hogy a művészeti oktatásban résztvevő gyermekek jobban teljesítenek vizsgáikon, magabiztosabbak és könnyebben birkóznak meg a tanulási nehézségekkel!



Beiratkozással kapcsolatban információ a 76-560-006-os telefonszámon, valamint a 6100 Kiskunfélegyháza, Petőfi-tér 8. szám alatt kérhető.

Az iskola életébe a
www.balazsami.hu oldalon tekinthetnek be.

Minden kérdést, érdeklődőt és nálunk tanulni vágyót vár szeretettel a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tantestülete!

Beiratkozási napok: május 24-25-26. (szerda, csütörtök, péntek), naponta 15 és 18 óra között


Választható hangszerek: brácsa, cselló, euphonium, fagott, furulya, fuvola, gitár, harsona, hegedű, klarinét, kürt, oboa, orgona, szaxofon, tenorkürt, trombita, tuba, ütőhangszerek (dobfelszerelés, marimba, xilofon), zongora

Választható egyéb művészeti ágak: fotó-videó, kerámia-grafika, néptánc, színjáték-bábjáték, társastánc

Akkordikus tanszak: Szőke Gábor: ütőhangszerek, Takács Gábor: gitár, Takó Lajos: ütőhangszerek

Vonós tanszak: Dillmann Éva: gordonka, Hegyesi Judit: hegedű, Szeriné Biró Ágnes: hegedű, brácsa

Fúvós tanszak: Benedek Péter: rézfúvós hangszerek, Benedek-Tein-Edina: klarinét, Janzsó Mária: fuvola, Magyari-Benkő Gabriella: kürt, Pocskai-Laczkó Andrea: trombita, Retkes Krisztina: rézfúvós hangszerek, Szamosközi Beáta: fafúvós hangszerek, Tóth Mónika: fuvola

Zongora tanszak: Bolla Julianna, Fazekas Tamás (korrepetítor), Kasza Zsuzsanna, Mátéffy Amanda, Pusker Imre, Sejben Ilona

Zeneelmélet tanszak: Kis-Fekete Vilmos, Pataki Ágnes Rádi Molli, Szeriné-Biró Ágnes

Egyéb művészeti ágak tanszakai: Fekete Beatrix: néptánc, Gajdics Dávid: fotó-videó, Kósa István: társastánc, Kőházi Gergő: fotó-videó, Répa Mónika: színjáték-bábjáték, Szabó Ildikó: kerámia-grafika

                      

Kövessen minket a Facebookon is!