Sport 2023. május 5. 14:00

Koppány sikerek és majális

Képgaléria
Koppány sikerek és majális
Április 23-án, Budapesten, a Turul mezőn megrendezett örömíjász versenyen vettek részt a Koppányok. Könnyen lőhető, edzőverseny volt gyönyörű időben, ahol a kezdő íjászok is sikerélménnyel térhettek haza. Modern pusztai íjjal Bicskeiné Csányi Mária 1., vadászreflex íjjal: Tóth Evelin és Elekes Lajos ugyancsak 1. helyezést ért el.

Április 30-án Martfűre utazott a Koppányok egyik csapata, ahol a Triász Íjász Egyesület által szervezett 3D versenyen mérték össze tudásukat a Koppányok. Az esemény kellemes környezetben, a Martfűi Termál Kemping területén zajlott. A 3D célokra két egyenértékű pontozású lövést lehetett leadni, amelyeket meglehetősen távolra helyeztek ki, átlagosan 30 méterre.
Eredmények:
Vadászreflex íjjal: Füleki Nikolett 1., modern pusztai íjjal: Füleki Bianka 4., Nagy Zoltán a középmezőnyben végzett.

Ugyanezen a napon, április 30-án a Koppányok másik csapata Kiskunfélegyházán maradt és a Szérűskertben versengett. A Huszka József HSE csatlakozott a Sólyompróba versenysorozat szervezéséhez, így ennek a sorozatnak a második fordulóját rendezték meg a Szérűskert és a Kálvária területén.
Eredmények:
Vadászreflex íjjal: Varga-Bene Olívia 1., Zoboki Csenge 1., Tóth Evelin 2., Tóth Milán 2., Zrínyi Norbert 4. helyen végzett.
Modern pusztai íjjal: Bicskeiné Csányi Mária 1., Szólya Imre 2., Kövecses Zsuzsanna 4. helyezést ért el.

Május elseje a Koppányoknak nemcsak a munka ünnepe, hanem a munka napja is. A kiskunfélegyházi Parkerdőben megrendezett Városi Majálison, az erdő kistisztásán reggeltől estig lövettek a Turul Koppányok kicsiket-nagyokat egyaránt. Lehetőséget kínáltak az íjászok a sport kipróbálására, beszélgettek az érdeklődőkkel hagyományőrzésről, íjakról, mindenről, ami a kíváncsi látogató számára érdekes volt. A nap folyamán több ezer lövést adtak le a rekordlátogatottságú majálison. Óriási munka volt, amihez az energiát az örömteli pillanatok adták, amit egy-egy sikeres lövés leadása után átélhettünk a résztvevők által.

Kis Mónika
Koppány íjász
                    

Kövessen minket a Facebookon is!