Helyi hírek 2023. május 5. 19:20

A Kossuth iskola végzősei is elballagtak

Képgaléria
A Kossuth iskola végzősei is elballagtak
A Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégium május 5-én, pénteken kora délután rendezte ballagási ceremóniáját.

Az intézményben nappali tagozaton 150 fő, esti tagozaton 64 fő fejezte be tanulmányait. Szabó Péterné igazgató megható pillanatokat teremtett beszédével. Visszatekintett a kezdetekre, az elmúlt felejthetetlen évekre: – Többen közületek kiemelkedő eredményt értek el szakmai, közismereti tantárgyakból, valamint sportversenyeken. Köszönöm, hogy iskolánk hírnevét öregbítettétek. Sok szép élményben részesülhettek többen is közületek, amikor az Erasmus + program keretében Erdélybe, Gyergyószentmiklósra, valamint Görögországba is utazhattatok. A több hét összekovácsolt benneteket és különleges kapcsolat alakult ki köztetek és kísérőtanáraitok között. Őrizzétek meg ezeket a pillanatokat: az osztálykirándulásokat és a Kossuth-napi programokat szép élményként, amelyek hozzájárultak személyiségetek fejlődéséhez. Az itt töltött évek alatt a kis kilencedikes diákokból fiatal felnőttekké váltatok. (…) Bízom benne, hogy a mások gondjai, problémái iránt nyitott, megértő és segítőkész emberek lettetek – mondta ünnepi beszédében az igazgató.

Végezetül megköszönte a szülők, kollégák segítségét, közreműködését. A ballagó diákoktól kérte, hogy legyenek büszkék arra az iskolára, ahol nemcsak tanultak, hanem ahol barátságokat kötöttek, esetleg szerelmet találtak.

Az esemény folytatásában a ballagó diákok társaiktól megkapták a tarisznyáikat, benne az élethez összekészített útravalóval.

Z. A.

Fotó: Fantoly Márton
             

Kövessen minket a Facebookon is!