Helyi hírek 2023. május 6. 08:00

A Constantinum gimnázium végzősei is megkapták ballagó tarisznyájukat

Képgaléria
A Constantinum gimnázium végzősei is megkapták ballagó tarisznyájukat
A Constantinum Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Kollégium két időpontban rendezett ballagási ceremóniát május 5-én, pénteken. A technikum 57 fő végzős diákkal 14 órakor, a gimnázium 66 fő végzős diákkal 16 órakor szervezte az eseményt.

A gimnáziumi búcsúztatáson Mindák József intézményvezető Izajás (Ézsaiás) próféta szavaival köszöntötte a megjelenteket: „Akik az Úrban bíznak, új erőre kapnak, szárnyra kelnek, mint a sasok. Futnak, de nem fáradnak ki, járnak-kelnek, de nem lankadnak el.”

Ünnepi beszédében izgalmakkal teli időszaknak nevezte az eltelt diákéveket az intézményvezető, amely – fogalmazott – most a búcsúzáshoz ért el. Mindenkit emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években milyen szoros barátságok, szeretetkapcsolatok alakultak ki.

– Olyan úton jártunk együtt, ami a stabil cél felé vezetett. Meggyőződésünk az, hogy az elmúlt négy-öt évben nagyon erős, stabil jellemmé formálódtatok erkölcsileg, hitben, céltudatosságban. Bízom benne, hogy mindannyian, amikor ezen a kapun ma kiléptek, továbbra is jó úton fogtok haladni. Kívánom
számotokra, hogy ez az út jósággal, szeretettel és igaz értékekkel teli legyen – zárta ünnepi szavait Mindák József.

Az ünnepség folytatásában köszöntő beszédek, verses műsor és zongorajáték kapott helyet, majd a három végzős osztály felsorakozott és átvették ballagó tarisznyájukat.

Z. A. – V. B.

Fotó: Fantoly Márton
           

Kövessen minket a Facebookon is!