Helyi hírek 2023. május 6. 14:20

Elballagtak a Mezgé végzősei is

Képgaléria
Elballagtak a Mezgé végzősei is
Ballagási ünnepség volt a Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégiumban május 6-án, szombaton délelőtt.

Az ünnepséget megelőzően, a hagyományokhoz hűen Rózsa Pál igazgató, irodájában külön is megköszönte a tanévben kimagasló eredményeket elért tanulóknak a részvételt, közreműködést és a szorgalmat. A tanulók névsora: Rigó Alex Adrián, Lovász János Tibor, Dósai Tibor Dániel, Németh László, Paul Zsolt, Fehér Liliána Anita, Géri Tímea, Kátai Viktória Virág, Gulyás Kamilla Dorottya, Seres Antónia és Szabó Viktória.

A ballagási ceremónián az igazgató köszöntötte a vendégeket, diákokat, valamit a pedagógusokat, külön kiemelte Hatvani Lászlót, a P&P Pékáru Kft. ügyvezető igazgatóját, hiszen az említett cég „Az év agrár duális képzőhelye”-díj, nagyvállalat kategóriájának győztese lett. A díjat a Szakma Sztár Fesztivál nyitóünnepségén, Orbán Viktor miniszterelnök adta át.

Rózsa Pál az Agrárszakképzési Centrum főigazgató asszonyának köszöntését, jókívánságait tolmácsolta a ballagó diákok számára, majd a következő útravalóval indította el a végzősöket:

– Végre megszabadulhattok minden kötöttségtől, a felelésektől, a dolgozatírástól, de idekötnek az emlékek, a csínytevések, a barátok, a szerelmek. Ezek az évek nyomot hagynak bennünk, tanárokban is. Nem fogunk, nem is akarunk elfelejteni benneteket. Az itt eltöltött évek összekötnek bennünket. (…)
Ezt az iskolát az idők sodrával érkező és búcsúzó diákok szeretete, sikerei, munkája és a felnőttek elkötelezettsége érlelte jó nevű, elismert, népszerű iskolává. Sőt, büszkén mondhatom, hogy a régió, illetve az ország legszínvonalasabb agrárszakképző intézményévé. Köszönöm nektek, hogy sok évvel ezelőtt ezt az iskolát választottátok. Hogy szerettétek és segítettétek. Köszönöm a reggeli mosolyt, a színvonalas műsorokat, a rendezvényeken nyújtott segítségeteket, a tanüzemekben végzett munkátokat, az iskola hírnevéért bizonyított szorgalmatokat, tehetségeteket, a szép országos versenyeredményeket.

Az esemény folytatásában emlékérmek és könyvjutalmak átadása következett, az országos szakmai és egyéb versenyeken elért kiemelkedő helyezéseket elért tanulók részére, majd a ceremónia zárásaként a végzős tanulók megkapták ballagótarisznyájukat.

Z. A.
          

Kövessen minket a Facebookon is!