Helyi hírek 2023. május 6. 10:00

Elbúcsúztak iskolájuktól a Móra Ferenc Gimnázium diákjai

Képgaléria
Elbúcsúztak iskolájuktól a Móra Ferenc Gimnázium diákjai
Végső búcsút vettek iskolájuktól, tanáraiktól, diáktársaiktól a Móra Ferenc Gimnázium diákjai május 5-én, pénteken. Az intézményben összesen 131-en fejezték be tanulmányaikat és készülhetnek fel a május 8-án, hétfőn kezdődő érettségi vizsgákra.

Az ünnepélyen dr. Kása Zsuzsanna igazgató kedves szavakkal és néhány gondolatnyi útravalóval támogatta a ballagó diákokat.

– Nem könnyű évről-évre okosat és szépet mondani, pedig bennünk van az igény az új és frappáns köszöntő megírására. Igyekszünk kerülni a sablonos szavakat: nagybetűs élet, felnőtté válás, megmérettetés, érettségi, de bizony, ez a nap ezekre az élethelyzetekre emlékezet bennünket. Mert az előttetek álló időszak a számot-adásról szól, amely után bejárjátok a felnőtté válás útját – és ha tetszik, ha nem, kikerültök a nagybetűs életbe. Most viszont, pár hétig még élvezhetitek középiskolás éveiteket, ahol eljutottatok ifjúságotok azon szakaszába, amikor lehetőségként egy hatalmas adományt kaptatok: magatok és társaitok megismerését. A gyermekkorhoz képest már érett fejjel tudjátok, hogy kik vagytok, honnan jöttetek és hová tartotok!

Az életben való helytálláshoz tanáraitok adták nektek a tudás megszerzésének néha keserű, de remélem, többnyire édes ízét, a sokoldalúság és a megújulás képességének megőrzését. Legyetek büszkék arra, hogy részesei lehettetek az általunk nyújtott tudás megszerzésének!

Végezetül, a szülőknek és pedagógus társainak mondott köszönetet a támogatásért az igazgatónő.

V. B.
      

Kövessen minket a Facebookon is!