Hirdetmények 2023. május 12. 17:00

Tájékoztatás mezőgazdasági összeírásról

Tájékoztatás mezőgazdasági összeírásról
Az adatfelvétel célja, hogy nyomon kövesse a 2020. évi Agrárcenzus óta a gazdaságok szerkezetében bekövetkezett változásokat, ezáltal megfelelő minőségű adatok álljanak rendelkezésre a gazdálkodók, illetve a hazai és európai uniós döntéshozók részére. A jó döntések előkészítéséhez pontos, megbízható, hiteles, és naprakész adatok szükségesek.

Valamennyi adatszolgáltatónak lehetővé teszik az önkitöltést május 15. és 31. között (maja.ksh.hu), amely időszak alatt a számukra legalkalmasabb időpontban teljesíthetik adatszolgáltatási kötelezettségüket. Erről e-mailben vagy postai úton küldenek névre szóló tájékoztatást. A kérdőívet május 31-éig kitöltők között 5 darab 100 ezer forint értékű ajándékutalványt sorsolnak ki. Az önkitöltés lehetőségével nem élőket összeírók keresik fel személyesen június 1. és július 15. között.

Az összeírási munkát a KSH megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. (Statek Kft.) alkalmazásában álló összeírók végzik, akik fényképes igazolványukat az adatfelvétel megkezdése előtt kötelesek felmutatni. A felvétel elektronikusan, a KSH által nyújtott tableteken történik. Az összeírók kizárólag a címlistán szereplő címeket keresik fel.

A Központi Statisztikai Hivatal minden adatot a hazai és az európai uniós adatvédelmi és statisztikai jogszabályok (a 2016. évi CLV. törvény és a 2016/679 EU rendelet) rendelkezéseivel összhangban, bizalmasan kezel, és a válaszadók személyes adatait azoknak megfelelően védi.


A felvétel további részleteiről a www.ksh.hu/agrarcenzusok_gszo oldalon tájékozódhat.
         

Kövessen minket a Facebookon is!