Helyi hírek 2023. május 12. 10:00

Tisztújító és évértékelő ülést tartott a nyugdíjas klubok egyesülete

Tisztújító és évértékelő ülést tartott a nyugdíjas klubok egyesülete
Évértékelő és tisztújító ülést tartott május 9-én a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesülete a Szakmaközi Művelődési Házban. Juhász István jelenlegi elnök és bizottsága május 23-áig teljesíti hivatalos kötelezettségeit, utána mandátumukat átadják a megválasztott vezetőnek és segítőinek. A részletekről a következőképpen számolt be a leköszönő Juhász István.

Borítókép: archív, a 2021-es évértékelő

– Május 23-án a jelenlegi vezetésnek lejár a mandátuma a bírósági határozat szerint. Ötévente tartunk választást, nekem ez volt a harmadik megbízatásom. Felügyelő bizottsági tagjaink és jómagam kiöregedtünk, szeretnénk, ha a fiatalabb nyugdíjas korosztály venné át a stafétát. A megválasztott elnök és segítsége, a bírósági jóváhagyást követően vehetik át a posztokat. Egyhangúlag Magonyné Kis-Czakó Katalinra esett a választás, aki megújult erővel szeretné klubunk életét egyengetni.

Ezen kívül megtörtént az évértékelő beszámoló is, ami egyebek mellett kitért az elmúlt évek örömeire és nehézségeire. Sajnálatos módon, a pandémia elvett tőlünk körülbelül másfél évet, amikor nem tudtunk rendszeresen találkozni, programokat szervezni. Ennek köszönhetően több mint 100 fővel csökkent a klubtagok létszáma. Míg 2019-ben 480-an voltunk, addig ma már csak 324 fővel, tizenkettő aktív klubbal működünk. Ennek ellenére számos izgalmas programot kínáltunk a szépkorúaknak, mint a romantikus irodalmi délután, önkénteseink a Kiskun Múzeumban segítettek, vetélkedőket, és közös főzéseket szerveztünk.


Fotó: archív, a 2021-es évértékelő

Szomorúságunkra a Covid időszaka megnehezítette a dolgainkat: 2020-ban a betervezett 25 rendezvényből csak négyet tudtunk megtartani. Ekkor súlyos anyagi gondokkal is küzdött a klub, de külső támogatóinknak köszönhetően átvészeltük a nehézségeket. 2021-ben igaz, hogy a megszokottól eltérően kevesebb programot szerveztünk, de örültünk annak is, hogy együtt lehetünk. A 2022-es év hozta meg az áttörést, mikor is a nőnaptól kezdve, a különböző kulturális események szabad utat kaptak…


Fotó: archív, a 2021-es évértékelő

Számunkra lezárult egy korszak, de szeretnénk, ha új tagok csatlakoznának a klubjainkhoz és a kiöregedő, jócskán 80 év körüli átlagéletkor megfiatalodna. Bízom benne, hogy a bíróság is jóváhagyja a vezetőségünk személyéről szóló döntésünket és a 2023-as év az újrakezdésről szólna.

V. B.
                            

Kövessen minket a Facebookon is!