Helyi hírek 2023. május 14. 10:00

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései

A Sarlós Boldogasszony Főplébánia hirdetései
Húsvét 6. vasárnapja – 2023. május 14.

1. A hét ünnepei: kedden Nepomuki Szent János áldozópap és vértanú emléknapja, csütörtökön Szent I. János pápa emléknapja, szombaton pedig Sienai Szent Bernardin áldozópap emléknapja lesz.

2. Májusban minden esti szentmise előtt fél 6-tól imádkozzák a loretói litániát, kérve a Szűzanya közbenjárását.

3. Hétfőn 17.30-kor Bibliaóra lesz a közösségi házban, várják szeretettel a testvéreket!

4. Az édesanyák Szent Mónika Közössége e havi összejövetelét május 18-án csütörtökön, délután 6 órától tartja a Jókai utcai közösségi házban. A közösség szentmiséje május 20-án, szombaton este 6 órakor lesz.

5. Május 21-én, jövő vasárnap Urunk mennybemenetelének ünnepét üljük, a Városlapítók hete hagyományőrző és kulturális fesztivál keretében 9 órakor ünnepi szentmisét mutatnak be a városalapítók emlékére.

6. A Karitász Bolt minden kedden és pénteken 9 és 11 óra között tart nyitva.

7. Az adóbevallások idején kérik a testvéreket, hogy adójuk 2x1 százalékáról szabadon döntve, lehetőségük szerint támogassák a Magyar Katolikus Egyházat és az Ótemplom Alapítványt! Részletek a hirdetőtáblán.

8. Közös MAJÁLIST szervez a két plébánia május 20-án, szombaton a Városi Parkerdő kistisztásán, délelőtt 9 órától. Ingyenes ebédet kínálnak, de evőeszközt, tányért, poharat és innivalót mindenki vigyen magával. Az ebéd szervezése miatt a részvétel jelentkezéshez kötött. Jelentkezni május 14-éig a sekrestyében és a plébánián hivatali időben lehet. Mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre.

9. Május 25-én, csütörtökön az esti szentmise után gitáros szentségimádás lesz „Mária által Jézushoz” címmel, hívják és várják a testvéreket a közös imádságra!

10. Május 26-27-én Pünkösdi Ifjúsági Találkozót tartanak Petőfiszállás-Pálosszentkúton, részletek a hirdetőtáblán, jelentkezni május 22-éig lehet.
                  

Kövessen minket a Facebookon is!