Helyi hírek 2023. május 15. 08:00

Családi napra várta dolgozóit a Torus Kft.

Képgaléria
Családi napra várta dolgozóit a Torus Kft.
Családi napot rendezett a Torus Kft. május 13-án, szombaton, a cég kiskunfélegyházi telephelyén. Az eseményre a dolgozók és családtagjaik voltak hivatalosak. Az egész napos rendezvényt közösségi programok színesítették: versenyek, népi játékok, ugrálóvár, sakkverseny, zene és közös ebéd szolgálta a felhőtlen kikapcsolódást a jelenlévő, mintegy 240 gyermeknek és felnőtt számára.

Az egész napos programon jelen volt a mintegy 160 főt alkalmazó cég két német tulajdonosa, Christine Born és Michael Girg is. A megjelenteket és családtagjaikat Molnár László ügyvezető köszöntötte, és beszédében a családi nap célját is felfedte: szerették volna, hogy a dolgozók hozzátartozói lássák, hogy hol, milyen körülmények között dolgozik férjük, fiuk, édesapjuk… Egyben kifejezte reményét, hogy a dolgozóik közötti kapcsolatot is erősíti a közösen eltöltött kellemes nap élménye.

Farkas Zsolt üzemvezető az edény- és tartályfenék-gyártással foglalkozó fémipari vállalkozásról elmondta, hogy 33 éve működik Félegyházán. A sajtolóüzemben 21,3 millimétertől 7800 milliméterig sajtolnak edény- és tartályfeneket. A cég elkötelezte magát a folyamatos fejlesztés és invesztíció mellett, kiemelt céljuk a munkakörülmények javítása. Az energiaválság kedvezőtlen hatásainak kivédésére különböző energiaprojekteket indítottak el, közöttük egy négyezer négyzetméteres napelemrendszer kiépítését. A produktivitást és a munkakörülményeket újabb robotokat alkalmazásával igyekeznek javítani, infrastruktúra-fejlesztéseket hajtanak végre a logisztikai nehézségek leküzdésére, és próbálnak minél többet invesztálni az anyag rendelkezésre állásra a flexibilitás érdekében.

– Az új piaci szereplők felkutatásának és csaknem 30 százalékos bővülésének köszönhető, hogy az elmúlt három évben nemcsak sikerült megőrizni a termelés eredményességét, de megerősödtek kondícióink – foglalta össze a Torus Acéltermékgyártó Kft. jelenlegi helyzetét az üzemvezető.

Fotó: Fantoly Márton
          

Kövessen minket a Facebookon is!