Sport 2023. május 15. 12:00

Felnőtt magyar bajnoki cím, hazai és nemzetközi sikerek

Felnőtt magyar bajnoki cím, hazai és nemzetközi sikerek
Csepelen rendezték az idei birkózó Felnőtt Országos Bajnokságot, ahol a szabadfogású 70 kg-os súlycsoportban Molnos Norbert nagyon magabiztosan győzte le minden ellenfelét, ezzel magyar bajnoki címet szerzett. A korondi nevelésű fiatalember a sportolás mellett tanítja is a fiatalokat a birkózás tudományára. Ugyanebben a kategóriában Biblia Róbert először vehetett részt felnőtt OB-n, mert még alig múlt 17 éves, de máris a dobogó harmadik fokára állhatott. A szászrégeni fiú már harmadik éve a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia növendéke. A női 59 kg-osok között Tapodi Rebeka ötödik lett.



Bukarestben az U17-es korosztály vett részt a Constantin Alexandru & Ioan W. Popovici nemzetközi emlékversenyen. Itt Czakó Zoltán, a kötöttfogású 92 kg-ban mindenkit maga mögé utasított, ezzel nagy lépést tett afelé, hogy ő képviselheti hazánkat az albániai Európa-bajnokságon.



Május 14-én, vasárnap Cegléden az U15-ösök a Kötöttfogású Magyar Bajnokságon léptek szőnyegre. Itt Bárány-Almási Tamás második, Hideg Balázs és Tapodi Norbert pedig ötödik lett.

A Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület május 20-án, szombaton rendezi meg a hagyományos Városalapítók heti Kiskun Kupát, amely egyben idős Besze László emlékverseny is. Az esemény 10:30-kor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Szabó József
             

Kövessen minket a Facebookon is!