Helyi hírek 2023. május 16. 15:00

Huszonötéves lett a Dél-100 Kft.

Képgaléria
Huszonötéves lett a Dél-100 Kft.
Nagyszabású ünnepséggel emlékezett meg alapításának 25. évfordulójáról a kiskunfélegyházi székhelyű Dél-100 Kft. május 12-én, a Jakabszállási Repülőtér területén.

Borítókép: Dobi István, Fekete Krisztina, Gácsi-Kiss Ferenc, Hegyi Sándor
Fotó: Fantoly Márton


Az évforduló kapcsán az országos sajtóban is népszerű téma volt az elmúlt hetekben az 1998-ban Dobi István és Hegyi Sándor által alapított kereskedelmi vállalat kivételes és töretlen sikere. A Dél-100 Kft. 2008-ban indította el GoodsMarket, 2013-ban pedig a PlusMarket nevet viselő franchise hálózatát. Ma hat megyében 202 üzletet lát el áruval és több mint 400 embert foglalkoztat a vállalat. A Dél-100 Kft. nettó értékesítési árbevétele tavaly meghaladta a 20 milliárd forintot.

A sikerekben bővelkedő negyed évszázad közös megünneplésére beszállítókat, üzleti partnereket, saját bolti dolgozókat, franchise partnereket és családtagjaikat hívták meg a tulajdonosok. Az egész napos eseményen minden korosztályra gondoltak a programok összeállításakor, volt főzőverseny, gyerekbirodalom, sétarepülés, asztalitenisz-bajnokság és tombola is. A leghűségesebb üzleti partnerek lojalitását értékes ajándékokkal ismerték el. Kiemelték továbbá Fekete Krisztina és Gácsi-Kiss Ferenc elkötelezettségét, akik kezdetektől támogatják kiváló munkájukkal a cég sikereit.

Csányi József polgármester is a meghívottak között volt, aki üdvözlő beszédében további sok sikert kívánt a cég alapítóinak, Dobi Istvánnak és Hegyi Sándornak. Mint fogalmazott, a kiskunfélegyházi cég egyik zászlóshajója a város gazdasági életének, aktív szerepet vállal a karitatív megmozdulások és a városi rendezvények támogatójaként is. A két tulajdonosnak a városvezetés nevében születésnapi oklevelet adott át.


Dobi István és Hegyi Sándor tulajdonosok, valamint Barnáné Vitárius Márta ügyvezető igazgató

Dobi István meghatottan köszöntötte a megjelenteket. Az idáig vezető utat összefoglalva elmondta: a Dél-100 Kft. 1998-ban egy kisvállalkozásból indult, majd az évek során meghatározó tényezővé vált a társaság a délkelet-magyarországi piacon drogéria jellegű termékek, háztartási iparcikkek, valamint tartósélelmiszer-termékek forgalmazásával. A vállalat jelenleg hat megyében 202 üzlettel rendelkezik. Évente öt-hat új üzlet nyitása a cél, a 203. egység már épülőben van. A tulajdonos szerint a sikerük kulcsa a folyamatos fejlődésben, fejlesztésben van. Kiemelt figyelmet szentelnek a reális ár és a személyes kapcsolatok fenntartására. A vidéki régiókban is egyre inkább megnőtt az igény a korszerű üzletre, a tisztaságra, az átláthatóságra, emellett azonban a közvetlen, családias hangulatból sem engednek. Felidézte, hogy első boltok között volt a ceglédi üzlet is – amely azóta is a franchise tagsághoz tartozik – s amelyet egy húsz négyzetméteres garázsból alakítottak ki, azóta azonban vannak több száz négyzetméteres üzleteik is. Mindegyikükben az a cél, hogy a vásárlók szívesen járjanak be, és széles kínálatot találjanak.

Hegyi Sándor a személyes kapcsolatok fontosságát hangsúlyozta ünnepi köszöntőjében. Mint mondta, tulajdonostársával nagy hangsúlyt fektetnek a családjaik és a munkatársak közötti jó viszony fenntartására. Az elmúlt negyed évszázad egyik legfontosabb eredményének tekinti, hogy nem volt számottevő konfliktus a két vezető között, ami a kölcsönös tiszteletnek és a mérhetetlen bizalomnak köszönhető. Mint mondta: ő a mester, István pedig a karmester.

A hivatalos program után éjjelig tartó ünneplés várta a vendégeket.

V. B.
                 

Kövessen minket a Facebookon is!