• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Váratlan jó hír: még idén megújul a Felsőtemető bekötőútja, út- és parkolófejlesztések lesznek a lakótelepen
Helyi hírek 2023. május 18. 08:00

Váratlan jó hír: még idén megújul a Felsőtemető bekötőútja, út- és parkolófejlesztések lesznek a lakótelepen

Váratlan jó hír: még idén megújul a Felsőtemető bekötőútja, út- és parkolófejlesztések lesznek a lakótelepen
Újabb fejlesztések megvalósítására nyílik lehetőség városunkban. Erről Csányi József polgármester számolt be a Rádió Smile-nak adott nyilatkozatában.

A beszélgetésen elhangzott az is, hogy április végén idén is elkészült a város előző évi zárszámadása. Ennek ismeretében elmondható, hogy – a körülmények és bizonytalansági faktorok ellenére – pozitív egyenleg alakult ki, amely mellett a körülbelül 300 millió forintos általános tartalék nagyjából 100 millió forinttal növekedni tudott. Ez különösen jó hír, ha figyelembe vesszük, hogy a 2023-as költségvetés összeállításakor még nem voltak tisztán láthatók a kötelezettségek többek között az áram- és gázszolgáltatóknál jelentkező csúszások, valamint a folyamatos árváltozás miatt.

–  Amikor február végén a képviselő-testület elfogadta a költségvetést, akkor még nem tudtuk, hogy a szociális ágazatban dolgozók, az óvodapedagógusok béremelését, az önkormányzati dolgozók kötelező béremelésére vonatkozó kompenzációt megkapjuk-e, illetve erről az állásfoglalást sem ismertünk teljes egészében. Mi a törvényi előírásnak megfelelően végrehajtottuk a béremelést január 1-jétől. A Pénzügyminisztériumtól időközben azt a pozitív döntést kaptuk, hogy ezeket a költségeket a város visszakapja az államtól – fogalmazott a polgármester.

Ennek köszönhetően jelentős forrásokhoz jutott Kiskunfélegyháza, így a korábbi két nagy beruházás, amit erre az évre terveztek, kibővülhet. A Zöld város II. és a Vasas-pálya rehabilitációja mellett a Felsőtemető bekötőútjának teljes felújítása is megvalósul, ami egy régi neuralgikus pontja már a városnak. A B. Szabó József utcától a ravatalozó hátuljáig teljes szélességében megújul az útszakasz és az esővíz-elvezetést is kialakítják.



Mindezek mellett a Petőfi-lakótelepen is fejlesztések lesznek a plusz forrásoknak köszönhetően, több mint 150 millió forint értékben: a Holló László utca 2-12. szám előtt teljes járdafelújítás várható, az ezzel szemben lévő részen a járdafelújítás mellett útfelújításra is számíthatnak az ott élők. Az iskolába, óvodába, bölcsődébe vezető bekötő út ilyen módon teljesen megújul. Az úttestpálya teljesen új aszfaltot kap és 25 új parkolóhely is létesül.



A Darvas-téren élők régi vágya is valóra válik azzal, hogy a Rét utca felé új út épül, így azon át lehet majd jutni a Kőrösi út irányába.
                           

Kövessen minket a Facebookon is!