Kultúra 2014. november 30. 11:50

Adventre készülődtek a családok (Összefoglaló videóval)

Képgaléria
Hagyományteremtő célzattal 7. alkalommal szervezett adventi készülődést kicsiknek és nagyoknak a Félegyházi Waldorf Óvoda és Iskola. A november 29-i programot ezúttal is a Művelődési Központban tartották meg. Az érdeklődőknek lehetőségük volt természetes anyagok felhasználásával adventi koszorút, karácsonyi asztaldíszt, kopogtatót, tobozangyalkát, vagy éppen karácsonyfadíszt készíteniük. Emellett kipróbálhatták a gyertyaöntést és a tűzzománc mesterséget.

- Hogyan készültetek a mai napra?

 

Hompot Anikó, óvónő, Félegyházi Waldorf Óvoda

- Sok készülődés előzte meg a mai napot. Kézműves foglalkozásokra vártuk ide a családokat és a gyerekeket. Mindig gondolunk a kicsikre és a nagyokra is. A kisebbeknek inkább a tűzzománc foglalkozás, a gyertyaöntés lehetett érdekesebb. A nagyobbak a koszorúkészítésben szorgoskodtak, csakúgy, mint a felnőttek. Lehetett ezenkívül tobozangyalokat készíteni és filc karácsonyfadíszeket is varrtunk, csipkével és szalagokkal díszítve.

 

- Fontos, hogy természetes alapanyagokat használtatok fel.

- Próbálunk mindig a természetes alapanyagoknál maradni, de a megújulásra is törekszünk. Sokat gondolkodtunk rajta, hogy mi az, amivel újat tudunk nyújtani ezekből a természetes anyagokból. Azt hiszem, ez idén is sikerült.

- Fontos, hogy kreatívak legyenek a gyerekek. Itt mindenkinek lehetősége volt arra, hogy kipróbálja ügyességét, kreativitását.

 

- Sokan várták a rendezvény?

- Ma is nagyon sokan várták. Azt hiszem, most már tényleg hagyománynak számít városi szinten az adventi készülődés.

 

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!