Helyi hírek 2023. május 19. 12:00

Honvédelemért Kitüntető Cím Csányi Józsefnek

Honvédelemért Kitüntető Cím Csányi Józsefnek
A Honvédelemért Kitüntető Cím I. fokozatát adományozta Csányi Józsefnek, Kiskunfélegyháza polgármesterének Szalay-Bobrovniczky Kristóf, Magyarország honvédelmi minisztere. A kitüntetést a magyar honvédelem napja és a 175 esztendős Magyar Honvédség születésnapja alkalmából a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban megrendezett ünnepségen adták át, május 18-án.



Csányi József úrnak Magyarország honvédelme érdekében végzett tevékenységéért a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség kiemelten fontos feladatai megvalósításának támogatásáért, a tavaly 50. évfordulóját ünneplő Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület terjesztette fel az elismerésre.



Az ünnepségen Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára és Bozó Tibor altábornagy, a Honvéd Vezérkar törzsigazgatója, egyben a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese adta át az elismeréseket.



Csányi József a Honvédelemért Kitüntető Cím II. fokozatát még 2016 októberében, a nemzeti ünnep alkalmából, a társadalmi szervezetek és a nyugállományúak egyesületei javaslatára a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Véleményező Munkacsoport támogatásával, a nyugállományúak szervezetei, valamint a honvédelem érdekében huzamos időn át végzett áldozatos munkája elismeréseként kapta meg Félegyháza polgármestere.






                          

Kövessen minket a Facebookon is!