Helyi hírek 2023. május 22. 12:00

Bálint Mihály is nyugdíjba vonult

Bálint Mihály is nyugdíjba vonult
A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. munkatársa, Bálint Mihály 2023. április 28-án nyugdíjba vonult. Több mint 4 évtizede, 1982. szeptember elseje óta volt a város szolgálatában, hulladékszállítást végzett. Mindenki Misi bácsija volt, aki mindamellett, hogy igyekezett jó kapcsolatot kialakítani a kollégákkal, a lakossággal, egy nagyon pontos, megbízható munkaerő volt mindvégig.

Közvetlen felettese, Tigyi Márton is ezt erősítette meg. Ahogy fogalmazott, maradéktalanul elégedettek voltak vele, hiszen nem volt olyan feladat, amit ne tudott volna megoldani. Mindig pontos volt, sőt, inkább egy órával korábban jelent meg a munkában, mint egy perccel később. Munkaeszközére mindig nagyon vigyázott, precízen, alaposan végezte feladatait.

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. vezetője, Szatmári Andrea is visszaemlékezett arra, amikor megismerkedtek Mihállyal. Elmondta, hogy nagy tiszteletnek örvendett a kollégák körében mindig, és ő volt az, aki pályája kezdetén a gyakorlatot, a helyi szokásokat megtanította az akkor még kezdő Andreának. Nem tartotta magában a tudását, mindent elmondott és megmutatott, amit Kiskunfélegyháza hulladékgazdálkodásáról tudnia kell és tudnia érdemes. Akkoriban 4 fős csapat vezetője volt és szinte egy igazi irodát vezetett a gépjárművében, amit mindig maradéktalanul tisztán tartott, és úgy is tette le minden nap, a műszak végén. A munkakörében eltöltött évtizedek alatt nagyon sok újítást kellett elsajátítania, új normáknak, szabályoknak megfelelnie, ezeket mind teljesítette.

– Nagyon sokat tanultam tőle. Az volt benne többek között a nagyszerű, hogy nem tartotta magában azt, amit ő tudott, hanem nagyon szívesen adta azt át másoknak. 40 éven át a városért dolgozott – fogalmazott az igazgató.

Hozzátette: sokan bele sem gondolnak abba, hogy a feladat, amit végzett milyen fontos. Nemcsak a helyi kollégák, hanem a városlakók és a közszolgáltatást végző másik cég munkatársai is, akikkel az utolsó években kapcsolatban állt, nagyon tisztelték őt.  Annyi évet töltött el a munkakörében, hogy minden rezdülésre tudott reagálni. Ha például a hulladékszállító autónak rendellenes zaját hallotta, ő azonnal tudta, hogy mi lehet a baj. A vezetőtől megtudtuk, hogy Mihály 60 éves elmúlt, amikor a hulladékgazdálkodásban eltöltött munkaköre városunkban megszűnt, másik szolgáltató feladata lett ez a tevékenység. Akkor egy nagyon nehéz feladat elé állította az élet: váltania kellett, ami nyilván senkinek sem könnyű feladat. 2020 óta nyugdíjazásáig gépkocsivezetői feladatokat látott el egy önrakodós autón. A nehézségek ellenére elsajátította az új dolgokat, nem riadt meg azoktól.



Lapunk megkereste Bálint Mihályt, hogy gratuláljunk nyugdíjba vonulásához. Kérdésünkre elmondta, hogy szívében nagyon jó helyen vannak az elmúlt évtizedek, nagyon szeretett ott dolgozni.

– Megpróbáltam mindenkivel jó kapcsolatot ápolni. A konténeres szemétszállítás közben nagyon sok lakóval tartottam fent jó kapcsolatot, próbáltam arra figyelni, hogy mindenki ki legyen szolgálva. Az utolsó években, amikor már a csongrádi szolgáltatóhoz került a munkafolyamat, annak nem volt egyszerű a váltását elfogadni. 36 év után ahányszor megláttam a kis Mercedest, amivel dolgoztam az elmúlt 14 évben, mindig elszorult a szívem. 840 ezer kilométert mentem vele – fogalmazott.

Végzetül megtudtuk, hogy a nyugdíjas éveit kertészkedéssel, a ház körüli teendőkkel szeretné tölteni és fogadni jó szívvel, bármit is hoz az élet.

Z. A.
       

Kövessen minket a Facebookon is!