Helyi hírek 2014. november 30. 09:30 Forrás: Szent István Templom

A Szent István Templom hírei

A Szent István Templom hírei
Advent (úrjövet) a keresztény kultúrkörben a karácsonyt (december 25-ét) megelőző negyedik vasárnaptól (görögkatolikusoknál hatodik vasárnaptól) karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig (január 6-ig) tart. Advent első vasárnapja egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti.



Az első adventi misét december 1-én hétfőn reggel 6 órakor tartják. Az adventi időben minden hétköznap reggel csak 6 órakor lesz szentmise.

December 1-én hétfőn kezdik írni a jövő évi szentmiséket. Kérik, hogy akik szeretnének szentmisét mondatni, menjenek be a Plébániára!

Várják a Plébánián azokat a jegyespárokat, akik a Szent István templomban szeretnének egyházi házasságot kötni 2015-ben.

Egyházközségi Mikulás keresi fel azokat a családokat december 5-én és 6-án, akik ezt kérik. Az érdeklődő családok menjenek be a Plébániára december 3-án szerdán délután 3 óráig!

Adventi második gyertyagyújtás lesz a Polgármesteri Hivatalnál december 6-án, szombaton este 5 órakor. A szervezők hívnak és várnak mindenkit!

Jövő vasárnaptól (december 7.) kegytárgy és könyvárusítás lesz a templomban.

Adventi lelkigyakorlatos beszédek lesznek december 18-19-20-án az esti szentmisében. A beszédeket Gyulai Endre püspök atya mondja.

Betlehemkészítő pályázatot hirdetnek. Bárki pályázhat tetszés szerinti anyagból készített betlehemmel. Az elkészített pályaműveket december 21-ig kérik bevenni a Plébániára!

Karácsonyi képeslapok, falinaptárak, kalendáriumok vásárolhatók a sekrestyében és a Plébánián.


 

Kövessen minket a Facebookon is!