Helyi hírek 2023. május 20. 13:10

Egész nap gyerekbirodalom a Rocktár előtt

Képgaléria
Egész nap gyerekbirodalom a Rocktár előtt
Bábelőadások, manóműhely és sok-sok játék várja a Városalapítók hete alkalmából a család apraját és nagyját a Rocktár előtt.

Péntek délután óta élvezhetik a kicsik és nagyok a gyerekbirodalom játékait, foglalkozásait. A BubutimArt – Manóvilág 4 évszak kiállítás gyönyörű látnivaló, ahol megelevenedik az erdei, a lápi és a tó körüli manók élete. A színes ruhába öltözött, különleges lények állatokkal, gombákkal játszanak, de olyan is akad, amelyik épp a fűben alszik. A családokat interaktív kézműves foglalkozások várják az alkotó manóműhelyben: csigát, méhecskét, halat és virágokat is lehet festeni.

Szombaton délelőtt a Kámfor Zenés Bábszínház A Sárkány és az Ördög című népmesés marionett bábjátékot mutatta be a családok nagy örömére. 18:30-kor a Kacor Király és a kalóz című népmesés bábjátékot mutatja be a társulat.

A Rocktár előtti füves területen megannyi szabadtéri játék is várja a gyerekeket, egészen 21 óráig. Többek között fából készült ügyességi feladatok, egyensúlyozó deszka, bujkálós házikók, karikadobó és horgászjáték.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton      
   

Kövessen minket a Facebookon is!