Helyi hírek 2023. május 20. 12:40

Elkezdődött a Kiskun Kupa – idősebb Besze László Emlékverseny

Képgaléria
Elkezdődött a Kiskun Kupa – idősebb Besze László Emlékverseny
Ezúttal is a Városalapítók hete rendezvénysorozathoz kapcsolódóan szervezték meg a Kiskun Kupa – idősebb Besze László Emlékversenyt május 20-án, szombaton, a Kiskunfélegyházi Városi Sportcsarnokban.

A mostani tornára Korondról, Segesvárról, Szászrégenből, Resicabányáról, Magyarkanizsáról és Zentáról érkeztek sportolók. A jelenlévő több mint 300 fiatal méltó alapja az utánpótlássportnak – emelte ki köszöntőjében Hideg János László középiskolai tanár, az esemény műsorközlője.

Balla László, Kiskunfélegyháza sportért felelős alpolgármestere örömét fejezte ki a nagylétszámban megjelent versenyző láttán. Ez nagy megtiszteltetés a sportegyesületnek, Félegyházának, és egyáltalán a birkózósportnak – fogalmazott. Hozzátette: országosan is kiemelkedő a Besze László Emlékverseny, hiszen Laci bácsi alapozta meg ennek a népszerű sportágnak a biztos alapjait itt a városban, ez volt ugyanis a településen az első bejegyzett sportág annak idején. Ennek köszönhetően most legalább 10 évig lesz utánpótlása a szakágnak – tette hozzá.

A nagy hagyományokkal rendelkező nemzetközi meghívásos szabadfogású egyéni és csapatversenyt, a Kiskun Kupát több mint 30 éve rendezi meg minden esztendőben a Kiskunfélegyházi Birkózó Sportegyesület.

Fotó: Fantoly Márton  
   

Kövessen minket a Facebookon is!