Helyi hírek 2014. november 30. 08:15

Advent: a várakozás megszentelése

Képgaléria
Az első gyertyagyújtással veszi kezdetét a karácsonyi várakozás

Adventi hangulat költözött a városba. A vizes aszfalt visszatükrözte az ünnepi fényeket, a gyerekek fejére vastag sapkát húztak, és elindultak a családok, esernyővel, felhajtott gallérral.

A szemerkélő és rá-rázendítő eső ellenére szépszámú érdeklődő várakozott a Városháza előtt és az aulában. Az első gyertyagyújtás alkalmából a Százszorszép Óvoda gyerekei csaltak ünnepi mosolyt az arcokra, és az Amatőr Királyi Szakácsok látták vendégül a jelenlévőket.

– Advent: a várakozás megszentelése… – mondta köszöntőjében, Pilinszky János gondolatait idézve, Csányi József polgármester. – Aki valóban tud várni, abban megszületik a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel sem kevesebb annál, amire vár.

Advent eredete a 4. századig nyúlik vissza. VII. Gergely pára négyben határozta meg az adventi vasárnapok a számát. Advent a karácsony (december 25.) előtti negyedik vasárnappal – más megfogalmazásban napjához (november 30.) legközelebb eső vasárnappal – veszi kezdetét, és karácsonyig tart.

Az ünnepség befejezéseképpen a Városháza erkélyéről leeresztették az adventi koszorút – három lila és egy rózsaszín gyertyával –. melyen Félegyháza polgármestere meggyújtotta az első gyertyát.

Adventi hangulat költözött a városba.

tli & Kürti László (fotó)

 

Kövessen minket a Facebookon is!