Helyi hírek 2023. május 21. 07:00

Parádés felvonulás a Kossuth utcán

Képgaléria
Parádés felvonulás a Kossuth utcán
Parádés felvonulásban lehetett részük azoknak, akik május 20-án a kora délutáni órákban kilátogattak a Kossuth utcára, ahol a XXIII. Kiskun Országos Mazsorett Fesztivál résztvevői vonultak fel a városházától a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola és Kollégiumáig. Az esemény fényét a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekar és a Kiskunmajsai Ifjúsági Fúvószenekar közös játéka emelte.

A lendületes műsort a Kiskunfélegyházi Mazsorett Egyesület csoportjain kívül Soltról, Budapestről és Kiskőrösről érkező fellépő lányok egészítették ki. Az ünnepségen mintegy 150 mazsorettes lány menetelt és mutatta be tökéletesen begyakorolt koreográfiáját. Az iskolába megérkezve a két fúvószenekar közös
előadását hallgathattuk meg, akiket felváltva Bozóki János, a kiskunmajsai és Tóth László, a félegyházi zenekar karnagyai vezényelték. A muzsika után Csányi József polgármester köszöntötte a megjelenteket. Elmondta: a város életében évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a májusban megrendezett
mazsorett fesztivál. Külön kiemelte a délután konferansziéját, Jankovszki Esztert, aki dél-amerikai munkájából érkezett haza szabadságra és elvállalta a bemondói szerepet. Végezetül mindenkinek kellemes kikapcsolódást és eredményekben gazdag teljesítményt kívánt.

A polgármesteri köszöntést követően Jankovszki Zoltán, a mazsorett egyesület elnöke elismerő oklevelet adott át a két karnagynak.

V. B.
              

Kövessen minket a Facebookon is!