Helyi hírek 2023. május 21. 11:30

Ünnepi szentmise a város alapítóiért

Képgaléria
Ünnepi szentmise a város alapítóiért
A Városalapítók hete programsorozat zárásaként május 21-én együtt imádkoztak a félegyháziak a város alapítóiért. Az ünnepi szentmisét Geszler Péter plébános mutatta be a Sarlós Boldogasszony Templomban.

Csányi József polgármester, a város vezetői, képviselői és a félegyháziak közös imádsággal és szentmisével kérték a város áldását.
– Ezt a szentmisét városalapító őseinkért ajánljuk fel. Mindazokért, akik tettek és ma is tesznek azért, hogy ez a közösség, ez a város éljen, fejlődjön és épüljön. Ehhez az kell, hogy lássuk azt a célt, amelyre meghívást kaptunk – fogalmazott a plébános, majd kiemelte, hogy ez a szándék illeszkedik a mai egyházi ünnephez is, hiszen Jézus mennybemenetele, pontosan azt jelenti, hogy az Úr megmutatja, hogy mi a cél, hova kell eljutnunk. Ez pedig nem más, mint a mennyország.

– Azok az emberek, akik tettek és tesznek egy közösségért, látják a célt. Azt, hogy hogyan tudunk együtt közösen, szeretetben, tiszteletben, becsületben, a másikat segítve közösséggé válni. Jézus is ezt szeretné, amikor apostolokat gyűjt önmaga köré. Amikor ma őseinkre emlékezünk, hálát is adunk az Úrnak, hogy elég erőt adott nekik ahhoz, hogy küldetésüket teljesítsék. Kérjük Istent, hogy adjon elég erőt nekünk is, hogy küldetésünket teljesítve mi is célt érhessünk – tette hozzá.

G. E.

Fotó: Fantoly Márton 
                 

Kövessen minket a Facebookon is!